Aranyat lapátoltak

2019.06.07. 22:32

Négy év után tért vissza a verseny a Velencei-tóra

A hat nemzet részvételével lezajló pénteki Olimpiai Reménységek Versenyén jól szerepeltek a magyar evezősök, a serdülők második helyen végeztek a pontversenyben.

Krebsz András

Jól húztak a magyar hajók a Velencei-tavon zajló megmérettetésen, négy aranyat gyűjtöttek Fotó: Igari Balázs

A férfi egypárevezősöknél Somogyi Dávid aranyérmet nyert. A kétpárevezősök mezőnyében a Killik László, Sarkadi-Nagy Nimród kettős ezüstérmet szerzett, Kovács Gergő Ferenc, Gosztola Balázs páros pedig negyedikként ért a célba. A négypárevezősöknél a Fernández Kiss Dávid, Hambalkó Bence, Rózsavölgyi Viktor, Nagyszokolyai Áron négyes második, míg a Kiss Márk László, Zudor Marcell, Fekete Zalán, Kiss Bence kvartett az ötödik pozícióban zárt. A váltott evezős egységeknél a Bujtás Bence, Budai Gergely kettes második, a Tamási Benedek Zsolt, Berta Gergely, Belán Bendegúz, Nagy Gergely négyes a negyedik, míg a Shah Amir, Nagy Bendegúz, Virág Benke Nimród, Kovács Péter négyes az ötödik, a Bujtás Bence, Budai Gergely, Kósa András, Kovács Sándor, kormányos: Belovai Attila kormányos négyes pedig aranyérmet szerzett.

Jól húztak a magyar hajók a Velencei-tavon zajló megmérettetésen, négy aranyat gyűjtöttek Fotó: Igari Balázs

A női egypárevezősök mezőnyében Harsányi Viktória a második, Varga Éva negyedik lett. A kétpárevezősöknél a Kellner Fanni, Maticsek Lizett duó második, a Bóka Sára, Harsányi Orsolya páros negyedikként ért célba. A négypárevezősöknél a Király Lilla, Válint Adél, Czencz Lili, Preussberger Nóra második, a Romsics Lili, Dudás Emese, Lukácsovics Flóra, Smolkó Zsuzsanna kvartett negyedik helyen zárt.

A váltott evezős mezőnyben a Pogány Ingrid, Ferencz Panna duó aranyérmet szerzett, míg a négyeseknél Derekas Flóra, Derekas Petra, Lajkovics Rebeka, Juhász Sára Rebeka a harmadik, Elek Boglárka, Birtalan Rita, Zelei Karolina Johanna, Kátai Fruzsina csapat pedig a negyedik helyen végzett.

A fiatalabbak sem maradtak el eredményességben Fotó: Igari Balázs

Az idei – a visegrádi országok mellett Ausztria és Szerbia legjobbjait felvonultató versenyen a nyolcas is bekerült a programba. A férfiaknál Nagy Gergely, Kovács Gergő Ferenc, Belán Bendegúz, Nagyszokolyai Áron, Gosztola Balázs, Fernández Kiss Dávid, Kósa András, Kovács Sándor, k.: Babai Márton István az élen végzett, a nőknél Maticsek Lizett, Romsics Lili, Derekas Flóra, Derekas Petra, Lajkovics Rebeka, Juhász Sára Rebeka, Pogány Ingrid, Ferencz Panna, k.: Hanga Zsófi végül második lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában