Túlszárnyalnák a tavalyi eredményeiket

2019.08.16. 13:00

Nagyüzem az Alba MÁV röplabdázóinál

A MÁV Előre SC röplabdacsapatai mindkét nemnél tavaly nagyszerű szezont zártak, és ezt a teljesítményt túl szeretnék szárnyalni, úgyhogy már javában ezért dolgoznak.

Káldor András

Yannier Cordies Salazar ütőerejére idén is nagy szükség lesz

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Loki férfi csapata Németh Ödön vezetőedző irányításával már eltöltött néhány napot Zentán, de már itthon edzenek a 2019/20-as idényre a Felsővárosi Általános Iskolában. A keretben nem történtek mélyreható változások, bár az kezdőhatosból Kaposi Tamás visszatért Sümegre, Guzmics Richárd, pedig Szolnokra. A liberó Nagy Ákos munka és tanulmányi elfoglaltságaira hivatkozva felhagyott az aktív játékkal, ám érkezett Kun Benedek, aki eddig a MAFC csapatát erősítette. Mindenképpen örvendetes, hogy a klub saját utánpótlásából három tehetséges fiatalnak is lehetőséget ad Németh Ödön, így az egyaránt 17 esztendős Tóth Kristóf, Szentesi Bálint, és Huszár András együtt gyakorolhat a gárdával.

A hölgyek, akik az előző idényben veretlenül jutottak fel az NB I-be – hasonlóan a fiúkhoz – a Felsővárosiban készülnek a sikeredző Fésüs Irén útmutatásai alapján, majd ők is Zentán folytatják a munkát. Náluk egyelőre még annyi játékosmozgás sem volt, mint az erősebb nemnél, a csapatnak az előző idényben sokat segítő Szele Dóra visszavonult, a jövőben segédedzőként fog dolgozni Fésüs Irén mellett. Az amerikai Sydney Busa már visszatért, az azonban elképzelhető, hogy egy-két poszton lesznek újak, ám erre választ csak később ad majd Nagy Róbert klubelnök, edző.

Yannier Cordies Salazar ütőerejére idén is nagy szükség lesz
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A lányoknál a biztos bennmaradást szeretnénk kiharcolni, így a középmezőnyt célozzuk meg ezzel a fiatal csapattal, a fiúknál, pedig hasonlóan a középmezőny, az Extraligához közeli helyezés lehet a végcél – tájékoztatott a sportvezető.

Mindkét csapat a Jáky József Szakközépiskola tornateremében fogja lejátszani hazai mérkőzéseit, így gyakorlatilag minden hétvégére jut majd egy élvonalbeli röplabdamérkőzés a városban. Mindkét nemnél elkészült már a sorsolás, a játéknapokban azonban még nem egyeztek meg a csapatok. Október elejére várható a rajt, ami biztos, hogy szeptember 20–21-én rendezi az egyesület a Horváth Károly Alba Line felkészülési tornát férfiaknak, és egy héttel később pedig a Dévényi Tibor Emléktornát a lányoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában