Arany lett a munkájuk gyümölcse

2019.06.04. 22:53

Nagyszerű sikereket értek el idén is a Fehérvár Rugby Club női csapatai

Büszke lehet tanítványaira a Gyolcsos Ferenc, Láng Gábor edzőpáros a Fehérvár Rugby Clubnál, hiszen az utánpótlás alakulat arany-, a felnőtt női csapat bronzéremmel zárt.

Dévai Nándor Csaba

Aranyérem és legjobbnak járó díj: Kiss (b) és Oláh mindent vitt F: FRC

Az már régóta nem vita tárgya, hogy Székesfehérvár ízig-vérig sportváros, a látványsportok mellett viszont hajlamosak vagyunk elfeledkezni más sportágakban szerzett szép eredményekről – márpedig a fehérvári rögbis hölgyek igencsak szolgáltattak indokot arra, hogy büszke legyen rájuk a város. A nyolcfordulós, tornarendszerű utánpótlás-bajnokság során hatszor is a fehérváriak győztek, így dőlt el, hogy az FRC-s lányok nyakába kerül a legfényesebben csillogó érem – sorozatban immáron negyedszer.

A bajnokcsapat tagjai: Kiss Virág, Nagy Dóra, Kiss Mercédesz, Takács Katalin, Oláh Dorottya, Völgyi Virág, Pintér Viktória, Jakubecz Lili.

Aranyérem és legjobbnak járó díj: Kiss (b) és Oláh mindent vitt F: FRC

Ezzel pedig még nem ért véget a fehérvári dicsőséglista, Kiss Virág, illetve Oláh Dorottya személyében ugyanis az ország legjobb U16-os és U18-as játékos személyét tisztelhetjük, amivel a három megszerezhető címből kettőt sikerült a koronázóvárosba hozni. Ők ketten, valamint Kiss Mercédesz azon túl, hogy már idén is szerepeltek a nagyok között, jövőre már csak a felnőttekkel fognak szerepelni, ami tovább segítheti az idén bronzéremmel záró együttes munkáját.

Ami a felnőtt együttest illeti, az elmúlt évek kevésbé sikeres szezonjait követően sikerült nagyot dobbantani az idén és megszerezni a harmadik helyet. A dobogó első két fokán egyaránt rendkívül komoly játékerőt képviselő együttes, a fővárosi Medvék RC, valamint a jól ismert Esztergomi Vitézek női gárdáját találjuk, így ez az érem is hatalmas sport­értékkel bír.

A bronzérmet szerző fehérvári csapat névsora: Geringer Nikolett, Geringer Vivien, Mezősi Zora Lili, Kis Viktória, valamint a válogatott játékosok Sándor Sára, Veiland Fruzsina, Pap Helga, Kiss Virág, Kiss Mercédesz és Oláh Dorottya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában