triatlon

2019.08.30. 13:30

Nagydöntő vár a Dévay fivérekre

Svájcban, a Genfi-tó partján közel négyezer amatőr és elit versenyző részvételével rendezik meg a triatlonosok világbajnoki sorozatának (WTS) nagyfináléját.

Nagy Péter

Dévay Márk egy jó bringás szökésben bízhat Fotó: Budiyofoto

Két székesfehérvári triatlonossal, az ifjúsági korú Dévay Zsomborral és bátyjával, a felnőttek között versenyző Márkkal a mezőnyben veszi kezdetét a Grand Final, azaz a világbajnoki sorozat (WTS) nagydöntője pénteken a svájci Lausanne városában.

A Genfi-tó partján található pálya eléggé „melós”, számos szintemelkedéssel kell megküzdeniük a sportolóknak.

A magyarok közül – formáját tekintve – Bicsák Bencét, a világranglista 11. helyezettjét a legjobb tízbe várják a szakemberek, de Lipták Tamás, a Magyar Triatlonszövetség szakmai bizottságának tagja egy másik jó eredményben is reménykedik e hétvégén:

Dévay Márk egy jó bringás szökésben bízhat
Fotó: Budiyofoto

– Ha Dévay Márk jól jön ki az úszásból, és az élbollyal szökni tud a kerékpározás során, a legjobb húsz közé is beférhet. A többiek, vagyis Tóth Tamás és Faldum Gábor esélyeit illetően óvatosan fogalmazok, hiszen az idény versenyei alapján ők a középmezőnybe várhatók.

Az olimpiai kvalifikációs rangsorban Bicsák Bence mellett Tóth Tamás van még kvótát érő helyen, de Dévay is odaérhet Tokióba, ha a hátralévő versenyeken jól teljesít – írta még a Nemzeti Sport Online augusztus 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában