Sport

2016.08.31. 17:18

Nagy dobásra készülnek - A fehérvári jégkorongsport negyvenedik szezonja kezdődik

Székesfehérvár – A fehérvári jégkorong negyvenedik szezonjának felvezetéseként nyolcadik alkalommal fogadja a csapatokat az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna.

Ferencz Balázs

– A ma emberének, a ma fiatal jégkorongozóinak erőt kell meríteniük a hétvégi eseményből – fogalmazott Cser Palkovics András Székesfehérvár polgármestere a fiatalon elhunyt kiváló jégkorongozó, Ifjabb Ocskay Gábor emlékére szervezett hokitorna előtt. Ami immár a nyolcadik a legendás 19-es 2009-es halála óta... Az Emléktornák különleges hangulata mindig magával ragadja a hoki szerelmeseit, hiszen színvonalas mérkőzésekkel emlékezhetnek egy alázatos, harcos, remek játékosra. S mindemellett ezek a találkozók a szezonkezdet küszöbén valami új születését is magában hordozzák. Fehérváron például a klub történetének legeredményesebb szezonját is útjára indíthatják. Mert a negyvenedik idényt nem csupán rájátszásbeli szerepléssel, hanem valami kiemelkedő eredménnyel ünnepelné az újjá formált EBEL-csapat.

– Igyekszünk minél kevesebbet beszélni arról, hogy mennyire jók vagyunk, próbálunk inkább úgy teljesíteni, hogy idén ott legyünk a rájátszásban, és minél előrébb jussunk. Jól sikerültek az igazolások, ha összeáll a csapat és az edző elképzeléseit is meg tudjuk valósítani, akkor olyan szezont tudunk produkálni, amilyen még nem volt Fehérváron – tekintett előre a Fehérvár AV19 csatára, Kóger Dániel.

Tyler Dietrich távozása után a francia-kanadai vezetőedző, Benoit Laporte kész játékoskeretet vehetett át, de a játékstílus kialakítása már az ő feladata lesz. Ahogy azt a szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta, tetszett neki, amit a srácoktól az első közös edzésen látott.

– Az első két hétben nem gyakoroltak taktikát, szisztémát a fiúk, így tiszta lappal indulhatunk az én elképzeléseim mentén. Nagyon tetszik a csapat sebessége, valamint, hogy nagydarab fiúk alkotják a keretet. Sok potenciál rejtőzik ebben a csapatban. Én mindig, minden meccsen győzni akarok. Ezt szeretném átültetni a játékosokba is. Ha mindig a győzelemre koncentrálunk, akkor jobbak és jobbak leszünk. Az első benyomásaim azok, hogy a csapat alkalmas arra a szisztémára, amit én szeretnék megvalósítani. Agresszív. letámadós játékot szeretnék játszatni a fiúkkal – mondta Benoit Laporte, aki dicsérte a fehérvári infrastruktúrát és szervezettséget is. Gál Péter Pál, a menedzsment tagja beszámolt a jégcsarnok mögötti új fejlesztésről, melynek keretében parkolóhelyeket, valamint szabadtéri edzőtereket alakítanak ki. Emellett az Akadémia kollégiuma kétszintesre bővült. A klubvezetés az elmúlt hetekben új taggal bővült, a Dunaújváros és a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szélig Viktor menedzserként dolgozik Fehérváron. A Volánhoz korábban semmilyen szállal sem kötődő Szélig saját bevallása szerint is inkább tojást, mint jó szavakat kapott korábban koronázóvárosban, ezért most még furcsa volt az ő szájából hallani a szezon előtti kulcsmondatot: Hajrá Fehérvár!

Remek csaták

A VIII. Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna szombaton 16 órakor a címvédő Graz 99Ers (EBEL) és a feltörekvő magyar együttes, a MAC Budapest összecsapásával kezdődik. A Fehérvár AV19 19 órától a lengyel bajnok Comarch Cracovia BL-ben is induló együttesével szemben harcol a döntőbe jutásért. A vesztesek vasárnap 15 órától küzdenek a harmadik helyért, a torna döntőjét 18 órától vívják a győztesek.

Az Emléktorna előtti napon, pénteken 17 órától rendezi a fehérvári klub a hagyományos Fan Festet, ahol az EBEL- és a MOL Liga-csapat egymás elleni derbijét is láthatják a szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!