Sport

2015.09.26. 18:32

Nagy csatát vívtak - Felcsúton vesztett először pontot a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Puskás Akadémia FC otthonában szakadt meg a listavezető Ferencváros győzelmi sorozata.

Káldor András

Nincs mese, ahol a Ferencváros pályára lép, ott van közönség is. A Pancho Aréna környékén már a találkozót megelőzően egy órával szinte lehetetlen volt közlekedni, kis túlzással még gyalogosan is. A parkolók megközelítése pedig már-már megoldhatatlan feladatnak tűnt. Telt házas rangadót ígértek már napokkal ezelőtt a vendéglátók, és bizony a csapadékos időjárás sem tudott gátat szabni annak, hogy megteljenek a szektorok. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Fradi nemcsak listavezetőként érkezett Felcsútra, hanem egyedüli veretlenként, kilenc mérkőzést nyert meg eddig zsinórban, és nem titkolt szándékkal a tizedikre hajtottak. Eddig kétszer találkoztak a csapatok Felcsúton, mindkettő emlékezetesre sikerült. 2013 őszén a Fradi második helyezettként utazott a Puskás Akadémiához, ám meglepetésre 3–1-es vereséget szenvedett – igaz, csapattársuk, Akeem Adams szívinfarktusa után kellett pályára lépniük. Az előző szezonbeli vendéggyőzelem Böde Dániel gólja miatt maradt emlékezetes, akkor ugyanis a támadó bal lábáról az első gól előtti labdaátvételnél lerepült a cipő, de ez kicsit sem zavarta, többször is megtolta a labdát, majd jobbal a kapuba lőtt. A zöld-fehérek Böde duplájával nyertek.

Pogacsics Krisztián a légtér ura volt a Ferencváros elleni összecsapáson, a kapus Busai elől tisztázott (Fotó: Beke N.)

Az első negyedóra jobbára tapogatódzó játékkal telt el, rengeteg volt mindkét oldalon a hiba és a pontatlanság. A 30. perchez közeledve ellenben beszorította a vendéglátókat a zöld-fehér gárda, és egyre többször keresték társai Bödét a 16-oson belül. A 32. percben mégis a Puskás Akadémia FC előtt adódott az első komolyabb lehetőség, Stipe Bacelic-Grigic indította a bal oldalon felfutó Marko Dinjart, aki faképnél hagyta a védőket, beadására Lencse László és Branko Pauljevic is érkezett, de egymást zavarták, és odalett a helyzet. Érezhetően átengedte ebben a periódusban a felcsúti együttes a területet, és kontratámadásokra próbált építeni. A 44. percben Leandro bal oldali bejátszását követően a gólra éhes Stanislav Sesták lábáról varázsolta le a labdát Pogacsics Krisztián. Rögtön a szünet után Lencse ugrott ki a leshatáron, de eltotojázta a lövést. Külön említést érdemelnek a vezető-edzők, akik ezer fokon égtek, és bizony Thomas Dollnak ugorhatott fel a vérnyomása kétszázra, mert már benn látta a hazai kapuban a labdát, amikor az 55. percben Busai Attila hosszú sarokra tartó lövését hárította szögletre Pogacsics Krisztián. Az 58. percben Pekár László eresztett meg egy életerős lövést, amelyet Dibusz Dénes magabiztosan védett, majd nem sokkal később Pauljevics be-adását Pekár estében lőtte mellé. A 78. percben Márkvárt Dávid zseniális passzát Lencse az ötös bal sarka elől ballal a rövid sarok mellé vágta, az oldalhálóba. A 89. percben meccslabdája volt a Fradinak, Varga Roland szögletét Gera Zoltán fejjel Böde elé csúsztatta, aki kapura fejelt, de Pogacsics barvúrral, bal lábbal hárítani tudott.

 

Puskás Akadémia FC–Ferencváros TC 0-0
Felcsút, Pancho Aréna 3798 néző
Vezette: Andó-Szabó (Tóth II, Buzás)
Puskás Akadémia FC: Pogacsics – Fiola, Kelic, Fodor F., Dinjar – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevic, Sallai R. (79., Zsótér), Pekár – Lencse (87., Tischler). Vezető-edző: Robert Jarni
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z., Nagy Á. – Lamah (46., Haraszti), Busai (69., Varga R.), Sesták (80., Lakatos, -) – Böde. Vezető-edző: Thomas Doll
Sárga lapok: Fiola, illetve Gera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!