Sport

2013.07.23. 22:00

Junior öttusa vb: a fehérvári fiatalok a legjobb eredményre törekednek

Székesfehérvár - A junior öttusa világbajnokság szerda esti megnyitóján a Volán Fehérvár öt fiatal sportolója is felsorakozik a Városház téren. Miként a rajtnál is, amikor elkezdődik a verseny, ahol a lehető legjobb eredmény elérése a céljuk.

Matók János

Fiatalok, üdék, bolondoznak talán ezzel palástolják a tapintható feszültséget, ami nem csoda: Slett Emese, Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István és Lukács Levente, a Volán Fehérvár öttusázói a junior világbajnokság lázában égnek. Ráadásul itthon, Székesfehérváron, a hazai pálya előnyét élvezve rajtolnak majd el. Ám az is tagadhatatlan, hogy tudatában vannak a tétnek, ami viszont nem nyomasztja őket. Mert amit kellett, és amit csak lehetett, azt ők megtették az eredmény érdekében.

- Minden szempontból kiemelkedik számunkra a világbajnokság, hiszen ez számít az év legrangosabb versenyének, amelyet Fehérváron rendeznek - mondta az udvariasság jogán is elsőként Slett Emese. - Kemény lesz, az biztos. Az év elején még nem voltam olyan jó formában, de szezon közben egyre jobb lett. Eredményesség? Én nagyon remélem, hogy a hazai közönség előtti szereplés sokat jelent, ezért a legjobbakban reménykedek. Miként abban is, hogy már a selejtezőben, ott is az első számban elkapom a fonalat. Kérdés, hogy melyik csoportba osztanak be, mert attól függően az úszással, vagy a vívással kezdek. De bármelyik is lesz az, a vb-n senkinek sem szeretnék csalódást okozni. Remélem, az egyéni döntő mezőnyének az első fele, csapatban valamilyen érem, az már elfogadható teljesítmény.

Balról jobbra a Volán Fehérvár jókedvű fiataljai: Málits István, Demeter Gergely, az "uralkodó" Slett Emese, Harangozó Bence és Lukács Levente, a szerkesztőségi látogatáson (Fotó: B. Kiss László)

Emese után a testőrei , a négy muskétás állta az újságíró kérdéseit.

- Az, hogy a fiúknál mi, a négy fehérvári alkotjuk a magyar válogatottat, nagyon pozitív dolog, hiszen a csapat így sokkal jobban összehangolható - felelte rutinos nyilatkozó módjára Gergely. - Hiszen hosszú ideje egymással készülünk szakosztályunkban, a Volán Fehérvárban, s ez az előnyünkre válik, arról nem beszélve, hogy összetartunk, szinte egymás rezdülését is azonnal megérezzük.

- Én is úgy gondolom, nagyon jó dolog az, hogy mi négyen alkotjuk a magyar válogatottat vette át a szót István. Egymást segítségére leszünk a vb-n, s azt is tudjuk, hogy mivel segíthetünk egymásnak. Itt erősítem meg Emesét, a hazai környezet nagyon sokat számít majd.

- Ez így igaz, mindannyiunkat nagyon motívál, hogy itthon bizonyíthatunk, de bővebben csak ismételni tudnám a társaimat - mondta szűkszavúan, ám mosolyogva Bence, akihez Levente is csatlakozott. Azt viszont valamennyien határozottan kijelentették, hogy a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból a vb-n. Leventének már maga az a tény nagy eredmény lenne, ha a selejtezőből bejutna a döntőbe, amíg a többiek ezt szinte elvárják maguktól.

Érem, vagy érmek? Egységben az erő, így a fiúk nagyon bíznak a csapatban, abban, hogy felléphetnek majd a dobogó valamelyik fokára.

Ami pedig az egyénit illeti:

- Nekem ez már a negyedik világbajnokságom a junior korosztályban, így tudom, hogy nagyon sok tényezőtől függ egy érem megszerzése. Elsősorban én is a csapattól várom a medált. Visszatérve az egyénire, minimum az első hatba várom magamat - fejtette ki a véleményét Gergely.

Bence a biztos döntőbe jutást, ott is az első 15-be kerülést várja el magától. Reménykedik, mert a sokak számára mumust jelentő vívásban jó a formája. Ellenben Gergely és István nehéz számnak tartja, hiszen csak egy tusra megy a játék , javítani nem lehet. Egy biztos, a kombiban, a futásnál kiköpik a tüdejüket a sikerért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!