Érem, illetve a középmezőny a cél a Cundernél

2020.01.22. 22:27

Munkába álltak a fehérvári férfi kézilabdázók

Mindkét fehérvári férfi kézilabdacsapat megkezdte a felkészülést a 2019/20-as bajnokság tavaszi szezonjára. Az NB II-es pontvadászat Északi-csoportjában vitézkedő Alba-MÁV-Előre és Cunder TU Kézisuli egyaránt eredményes folytatásban bízik.

Krebsz András

A két fehérvári klub már a második tavaszi fordulóban megmérkőzik egymással

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Annak ellenére, hogy Grőber Mátyás és Madár Imre tanítványai csak a negyedik pozícióban töltik a téli szünetet, a tavalyi ezüstérem után az idei bajnokságot is medállal a nyakában fejezné be az Alba-MÁV együttese.

Kanyó Bencéék január 7-én kezdték a felkészülés: a szakmai stábnak sikerült növelni az edzésszámot, ráadásul a „tatai különítmény” az eddigiekhez képest több tréningen tud részt venni, így az albások a nehéz sorsolásuk ellenére joggal bízhatnak a megfelelő rajtban.

– Minden játékos kapott házi feladatot a szünetre, nyolcvan százalékuk ezt teljesítette is. A február 16-i kezdésre erőnlétileg, taktikailag mindenkit egy szintre szeretnénk felhozni – mondta Madár Imre, a klub tiszteletbeli elnöke.

Az Alba-MÁV játékosai január 29-én és február 6-án a szintén NB II-es Százhalombatta elleni felkészülési mérkőzéseken csiszolhatják tudásukat.

– Összesen 4-5 találkozót tervezünk a szünetre, szeretnénk erősebb csapatokkal játszani, a legjobb lenne, ha NB I/B-s együttesek is lennének közöttük. Reményeink szerint a sérülések is elkerülnek minket.

A játékoskeretben nem lesz különösebb változás, egyedül a főiskolai tanulmányai miatt Dunaújvárosba igazoló Májer Martin hagyja el a csapatot, érkezőkről egyelőre nem tudni. A szakmai stábnak tehát nem kell új játékosok beépítésével foglalkoznia, így Bárdos Gergőék teljes gőzzel készülhetnek a tavaszra, amit rögtön két rangadóval kezdenek.

– Annak a csapatnak, amelyik szeretne az első négybe beférkőzni, minden pontra szüksége van. Nehéz a sorsolásunk, de bízunk benne, hogy a felkészülés alatt olyan akarnok csapatot tudunk kialakítani, aki eredményes tud lenni. A nyitányon szeretnénk visszavágni a Csömörnek az őszi egygólos vereségért, a Cunder ellen pedig becsületes csatára számítunk, ami a kézilabda népszerűsítését szolgálja majd.

A két fehérvári klub már a második tavaszi fordulóban megmérkőzik egymással
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az újonc Cunder együttese jól kezdte története első NB II-es szezonját, Erdei Krisztián tanítványai az éllovast is megszorongatva a 7. helyről várhatják a folytatást. A tizenegy forduló alatt 11 pontot gyűjtő cunderesek már január 6-án munkába álltak, Dreska Dánielék heti három tréninggel készülnek a rajtra.

– Túl vagyunk az első edzőmérkőzésünkön, 26-án pedig már Tökölön veszünk részt egy tornán, ahol a helyiek mellett a Szolnokkal is megmérkőzünk. Ezt követőn az Ajka, majd a Várpalota ellen lépünk pályára – vázolta a csapat programját a cundereseket irányító Erdei Krisztián.

A fehérváriak keretében nem várható változás, teljes mértékben együtt marad a játékosállomány.

– Az első két összecsapás mindig lutri, sok múlik azon, hogy sikerül a felkészülés. Könnyen elképzelhető, hogy borulhat a papírforma, ha összeállunk február közepére, akkor a Pilisvörösvárt hazai környezetben legyőzhetjük, az Alba ellen pedig szeretném, ha az a nüansznyi különbség, ami ősszel az ő javukra döntött, most minket segítenie.

Az Alba-MÁV-Előre alakulata rögtön az első fordulóban a listavezető otthonába látogat, míg a Cunder gárdája az egy ponttal előttük álló Pilisvörösvárt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában