Sport

2017.08.03. 13:16

Mourinho: Neymar minőség, megéri az árát

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője nem sokallja Neymarnak, az FC Barcelona brazil labdarúgójának 222 millió eurós kivásárlási árát.

„Azokat tartom drágának, akik egy bizonyos minőség nélkül kerülnek egy bizonyos szintre, de nem hiszem, hogy 200 millió font sok lenne Neymarért. A világ egyik legjobb játékosává vált, kereskedelmi szempontból nagyon értékes, és a PSG-nél bizonyára átgondolták ezeket” – nyilatkozta a portugál szakvezető.

Az FC Barcelona szerdán hivatalosan megerősítette, hogy brazil csatára távozni szeretne, mivel a Paris Saint-Germain kifizetné a 2021 nyaráig szóló szerződésében szereplő 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árat.

Mourinho hozzátette, a probléma szerinte nem az összeggel, hanem az átigazolás következményeivel van.

„Mostantól több 100 millió fontos játékos lesz, több 80 milliós, és még több 60 milliós. Azt hiszem, ez az igazi probléma” – tette hozzá.

A nem hivatalos átigazolási csúcsot egyelőre Mourinho klubja, a Manchester United tartja, amely tavaly nyáron 105 millió euróért szerezte meg a francia Paul Pogbát a Juventustól.

„Amikor kifizettük érte ezt az összeget, akkor is azt mondtam, hogy nem volt drága” – fogalmazott a portugál szakember.

Vele ellentétben kollégája, Jürgen Klopp bírálta a Neymar-üzletet, és megkérdőjelezte az európai szövetség (UEFA) pénzügyi fair play-szabályainak hatékonyságát, amelyek szerint egy klub bérköltsége nem haladhatja meg a bevételei 70 százalékát.

„Vannak olyan klubok, amelyek kifizethetnek ilyen összegeket, például a Manchester City és a PSG. Ezt mindenki tudja” – mondta a Liverpool menedzsere, aki úgy gondolta, az UEFA szabályozása miatt a mostanihoz hasonló helyzetek nem fordulhatnak elő.

„Úgy látom, ez inkább csak egy javaslat, mint egy igazi szabály. Nem értem, mindez hogyan fordulhat elő” – tette hozzá.

A Mundo Deportivo című spanyol napilap közelmúltbeli beszámolója szerint az FC Barcelona és a spanyol labdarúgóliga bepanaszolja a Paris Saint-Germaint az UEFA-nál, amiért a párizsiak nem tartják tiszteletben a pénzügyi fair play-szabályait, de az európai szövetség szerdán azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!