Sport

2009.09.15. 02:29

Motokrossz: izgalmas futam volt

Kőszárhegy - Hatalmas sikert aratott a motokrossz ob idei utolsó előtti futama, a K és 3S-Aluspan Kupa a Csillag-völgyi pályán, ahol 2500 néző látta hazánk legjobb versenyzőit.

Matók János

Az égiek pártfogásukba vették a rendezőket, a Kőszárhegyi Motokrossz Club tagjait: versenyzőket, hozzátartozókat, a polgárőröket és mindenkit, aki segített az országos bajnokság utolsó előtti futamának, a K és 3S-Aluspan Kupának a lebonyolításában, hiszen az időjárás kifogástalan volt a viadalon. Hétágra sütött a Nap, ám a pálya azért nem volt túlságosan porfelhős. De biztos ami biztos alapon, Gáspár Csaba, a klub elnöke a futam előtt, majd közben is fellocsoltatta a pályát. Tette mindezt a résztvevők és a nézők érdekében. Érdemes volt, hiszen megdőlt az utóbbi évek nézőcsúcsa: vasárnap 2500 érdeklődő zsúfolódott össze a katlanban, hogy láthassa hazánk - többek között Fejér megye - legjobb amatőr és profi motokrosszosait. Látványban pedig nem is volt hiány, köszönhetően többek között ifj. Németh Kornélnak, az idei német ADAC Masters bajnoknak. Hiszen a magyarok világsztárja a profi MX1-ben utcahosszal előzte meg a mezőnyt. Jutalmul, ráadásul a névnapja alkalmából is, a szervezők egy hatalmas tálca krémessel ajándékozták meg őt és az édesapját is. Kornél sem maradt adós a hálás szurkolóknak: több százan kérték az aláírását és a közös fotót.

A kategóriában ifj. Czuni László lett a második, amíg a 3. helyezett Szvoboda Bence azért volt boldog, azért örülhetett, mert ezzel az eredménnyel már ő lett az idei magyar bajnok. Az MX2-ben a Kanadából hazatért Déczi Balázs bizonyult a legjobbnak. Megyénkből a kápolnásnyéki Hujber Péter volt a legjobb, kiegyensúlyozott motorozásával az 5. helyen végzett, amíg a 6 hónapos kihagyás után visszatérő Szép-Horváth Arnold, egy látványos bukás ellenére is a 9. helyet szerezte meg. A 85 köbcentis kategóriában a juniorok között a felvidéki Kuba Roland, amíg a serdülők között Pergel Márk szerezte meg az első helyet. Ez utóbbi kategóriában mutatkozott be a kőszárhegyi versenyző, Horváth Szilárd, aki a dicséretes 6. helyen zárt.

Az amatőr MX1-ben Lánczi Sándor bizonyult a legjobbnak. A rendező klub versenyzője, ifj. Grósz Béla sokáig szorongatta, de egy kanyarban a motor kormánya a földet érte, s ez kibillentette a tempójából. Grósz így végül negyedik lett. Klubtársai közül Varga Viktor a 11., Horváth Péter a 16., amíg a 49 (!) éves Mészáros László a 18. helyen végzett. A kőszárhegyi klub versenyzői az amatőr MX2-ben szépen teljesítettek: a futamgyőztes paksi Marosi Dávid mögött Takács Stexi Attila harmadik, a fiatal Gáspár Geri a 4., Borsó II. Péter a 7., Véninger Milán a 11., Borsó I. Péter a 14., Horváth József a 19., amíg Jánosi Attila a 22. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

Színvonalas, kiváló verseny volt, megérte megnézni.

Amikor befejeződött az amatőrök egyik futama, a műsorközlő tapsra és ovációra késztette a nézőket, amikor bejelentette: Csillag-völgyben szolidaritást vállalnak Balassagyarmattal, így a szlovák kormányfőt nemkívánatos személynek nyilvánítják a viadalon. Persze szó se volt Fico részvételéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!