Sport

2010.01.22. 03:29

Most jön még csak a lényeg

Dunaújváros - A jégkorong Mol Liga négyes döntőjét szombaton és vasárnap Dunaújvárosban rendezik meg. A Final Four-ral kapcsolatosan tartottak sajtótájékoztatót.

Agárdy Csaba

A Magyar Sport Házában megrendezett összejövetelen minden résztvevő klub, így a házigazda DAB.Docler, az SC Csíkszereda, az Újpest és a Vasas Stars is képviseltette magát. A dunaújvárosiak részéről id. Azari Zsolt elnök és a csatár, Galanisz Nikand-rosz volt ott az eseményen. Azért csak ők ketten, mert J. P. MacCallum szakvezető tegnap délelőtt a sajtótájékoztató időpontjában edzést vezényelt az Acélbikáknak, és a sérült Galaniszt tudta csak nélkülözni a kanadai tréner. Azari Zsolt azt emelte ki: hiába nyerték meg az alapszakaszt nagy fölénnyel, az egész semmit sem ér, ha hazai környezetben nem jutnak a döntőbe, és nem nyerik azt meg. - Egy-egy mérkőzésen bármi megtörténhet, éppen ezért egyik ellenfelünket sem becsülhetjük le. Ebben a szezonban már megnyertük a Magyar Kupát, élen zártuk az ob I alapszakaszát is, most a Mol Liga megnyerésével szeretnénk kedveskedni a szurkolóinknak - fogalmazott az elnök. A DAB a szombati elődöntőben a Vasas Stars-szal találkozik (18 óra). A másik ágon az SC Csíkszereda csap össze az Újpesttel (14 óra). Vasárnap a két vesztes a bronzéremért, a két győztes pedig a döntőben mérkőzik meg egymással. A legfontosabb statisztikai adat: a Mol Liga kanadai táblázatán az újvárosi Kurt Mac-Sweyn, a kapusoknál Peter Sevela a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!