horvát-magyar

2019.10.11. 12:30

Mosolyogva jöttek ki a horvátok az öltözőből

Nagy terjedelemben foglalkozik pénteken a horvát sajtó a magyar labdarúgó-válogatott elleni, előző esti Európa-bajnoki selejtezővel, egyetértve abban, hogy a 3-0-s győzelem után Horvátországnak minden esélye megvan arra, hogy kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

A Jutarnji List című napilap azt írja, hogy a hazai játékosok a meccs után mosolyogva jöttek ki az öltözőből, és méltatták a spliti Poljud Stadionban tapasztalt nagyszerű légkört.

„Úgy tűnt, különösen boldogok voltak amiatt, hogy ilyen hangulatban sikerült elérniük a diadalt, amely szélesre nyitotta a kaput az Európa-bajnokság előtt”

- fogalmazott az újság.

„Fontos győzelmet arattunk, nagyon boldogok vagyunk. Elértük a célunkat.

Azt hiszem, hogy csodás mérkőzést játszottunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nagyszerű éjszaka volt ez a horvátok számára”

- idézte a lap a házigazdák csapatkapitányát, Luka Modricot, aki elárulta, már a kezdő sípszótól nyomás alatt akarták tartani a magyarokat.

„Nem volt körültekintő a játékosuk, elvettem tőle a labdát, és belőttem a gólt. Remekül kezdtük a mérkőzést, és később már könnyebb dolgunk volt” – mondta Modric a vezető góljára utalva, amelyet úgy szerzett az ötödik percben, hogy Kádár Tamás utolsó emberként túl sokáig várt saját térfelének közepén, így ő belelépett a passzába, majd egyedül vezethette a labdát Gulácsira, és nem is hibázott.

Az újság idézi Dejan Lovrent is, aki panaszkodott, hogy Horvátországban rossz a sportág infrastruktúrája, és a horvát játékosok jobbat érdemelnek. A walesiek elleni meccs szerinte nehéz lesz, mert a szigetországiak „képesek problémákat okozni”, de ha olyan lesz a horvát válogatott csapatjátéka, mint amilyen a magyarok elleni találkozón volt, akkor Cardiffban is „minden rendben lesz”.

A Vecernji List című lap több cikkében is foglakozik a spliti meccsel, azt írja, hogy „Horvátország könyörtelenül visszavágott a magyaroknak a budapesti vereségért”, fontos pontokat szerzett és nagy lépést tett az Eb felé. Az újság külön beszámolót szentelt annak, hogy a bosnyák és a szerb médiát sem hagyta hidegen a horvát válogatott győzelme, „erős Horvátországról írnak, amely csodálatos hangulatban ünnepelt Poljudban”.

A lap úgy véli, hogy az összecsapás egyik hőse a kétgólos Bruno Petkovic volt, aki Zlatan Ibrahimovic-stílusban belőtt első góljával talpra állította a spliti közönséget, a másodikkal pedig végleg eldöntötte a mérkőzést. A horvát lap megjegyzi, hogy egyesek megkérdőjelezték Petkovic tehetségét, de a csütörtöki meccs után klubcsapata, a Dinamo Zagreb rajongói azt harsogták, hogy „Petkovic bizonyította klasszisát”. Az újság kitért a kapusra, Dominik Livakovicra is, szerinte a szurkolók joggal látják a jövő hálóőrét benne, és ő legalább tíz évre megoldást jelenthet ezen a poszton.

„Modric és Petkovic megsemmisítette a magyarokat a Poljudban”

- írja cikkének címében az index.hr horvát hírportál, amely szerint a válogatott fantasztikus mérkőzésen győzte le a magyarokat, ezzel jelentős lépést tett az Európa-bajnokság felé, és már vasárnap, a Wales elleni győzelemmel biztosíthatja a kijutását.

„Öt perc után minden eldőlt. A ragyogó Luka Modric újra nagyszerűen játszott a nemzeti csapat mezében.

A korai gól teljesen megtörte a borzasztóan játszó magyarokat, akik hamar feladták, és a mérkőzés végéig teljesen veszélytelenek voltak.

Horvátország ragyogóan játszott, agresszíven és erősen szorította be a magyarokat, akik ki sem tudtak jönni szervezetten a térfelükről, nem is beszélve arról, hogy veszélyes támadást vezessenek” – írja az index.hr, amely szerint Horvátország minden helyzetet kihasznált.

„Horvátország sem teremtett túl sok lehetőséget, de a félidőig kihasznált minden veszélyes helyzetet, amely adódott Gulácsi kapuja előtt” – írja a portál, amely úgy véli, Modric egy húszéves srácot meghazudtoló lendülettel játszott, Bruno Petkovic pedig ismét megmutatta, mennyire érzi a kaput, és milyen jó megoldásai vannak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában