Sport

2009.07.21. 02:29

Molnár Balázs tovább javítana

Székesfehérvár - Amerikában tanult, de évek óta az egyik legeredményesebb atlétája az ARAK-nak Molnár Balázs, aki vasárnap, a fehérvári egyesület versenyén is bizonyított.

Fejér Megyei Hírlap

Az II. ARAK Kupán a fehérvári indulók közül a legjobb teljesítményt egyértelműen Molnár Balázs nyújtotta, aki a 400 méteres gátfutásban nem csak első lett, de még egyéni legjobbját is megjavította. A remek atléta amint észrevette eredményét, nagyon boldognak tűnt, valóban imponáló volt az a ritmus és magabiztosság, ahogy futott.

- Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ezen a versenyen sikerül javítanom a legjobb időmön, hiszen az elmúlt négy hétben kötelező szakmai gyakorlaton vettem részt, és így bonyolultabban sikerült megszerveznem a felkészülést - kezdte Molnár Balázs. - Este edzettem édesapám irányítása alatt, a felnőtt országos bajnokság volt számomra az elsődleges cél, addigra kellett, kell kihegyeznem a formámat. Annak nagyon örülök, hogy ilyen körülmények között is sikerült javítanom. Persze nem elégedhetek meg, szeretnék még tovább faragni az eredményemből, természetesen a két hét múlva esedékes atlétikai országos bajnokságon.

Molnár Balázs vasárnap 51.30 másodperccel nyert, korábban hét századdal volt rosszabb az ideje. Nem vitás, az ob-n is esélyes, a kérdés az, hogy sikerül-e újabb csúccsal nyernie.

Tölgyesi Elődöt, az ARAK szakosztályvezetőjét arra is megkértük, hogy értékelje magát a versenyt, illetve a fehérvári atléták teljesítményét. A szakember elmondta, hogy egy évvel ezelőtt azért hívták életre a viadalt, hogy a város atlétái és az ország kiemelkedő sportolói egy olyan rendezvényen mutathassák meg magukat, amely valóban róluk, miattuk szól. Nem ijedtek meg a gazdasági válságtól a szervezők, és ennek siker lett a jutalma, jobb eredmények születtek, remek versenyzők érkeztek Székesfehérvárra és ez pedig mindenképpen azt vetíti előre, hogy jövőre jöhet a harmadik ARAK Kupa.

- Akadtak olyan versenyzőink, akiktől kicsivel többet vártunk, ez alól mindenképpen kivétel Molnár Balázs - értékelt Tölgyesi. - A hármasugró Babos Rita kissé bizonytalan, ami abból fakad, hogy a télen a 14 méteres álomhatár elérését tűzte ki célul, most 13.24-el végzett. Nagy ez a lépcsőfok, Rita kissé türelmetlen, de jó úton járunk. A sprintereink, Turcsik Kati, Frey Virág sokat versenyeztek az elmúlt időszakban, így az előttünk álló hét végén pihennek, és remélhetőleg feltöltődve érkeznek majd az ob-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!