Sport

2016.10.23. 19:40

Szombaton átadták a martonvásári sport legújabb ékkövét

Martonvásár - A kisváros életében a sport mindig kiemelt szerepet töltött be, a labdarúgás pedig igazán szívügye a helyieknek.

Szupkai Gábor

Szombaton igazi örömünnep keretében adták a korábbi polgármesterről, Horváth Ottóról elnevezett sportcentrumot.

- A 364 milliós beruházás TAO-s pénzből - amiért külön köszönet jár Lengyel Attilának és cégének -, kormányzati támogatással és az önkormányzat segítségével készülhetett el, de a martonvásári vállalkozók és a lakosok is kivették a részüket a munkából - mondta Tóth Balázs, a MartonSport Kft. ügyvezetője, aki kulcsszerepet játszott a sportközpont elkészülésében.

A legkisebbek vetették magukat a legnagyobb lendülettel a játékba

A megnyitón Tessely Zoltán, a Szent László- és Váli-völgyi területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztos, Szabó Tibor polgármester, és a díszvendég, a hetvenszeres magyar válogatott labdarúgó, Nyilasi Tibor mondott beszédet. Az egykori ferencvárosi játékos - utolsóként a mikrofon mögé állva - igyekezett is rövidre fogni, hiszen a pályát már birtokukba venni igyekvő gyerekek ott toporogtak a háttérben, és a Mikor focizhatunk már? kérdés szinte másodpercenként elhangzott.

Nem is kellett sokat várniuk a csöppségeknek, akik a következő másfél órában megállás nélkül kergették a labdát. Ezt követte az U17 és U19 mérkőzése az Érd ellen.

Nyilasi Tibor igyekezett minél több gyerek kedvében járni, és a legapróbb darabokra szabdalta az átadáskor átvágott szalagot

Aki megéhezett, féltucatnyi fogásból válogathatott, így mindenki tele hassal nézhette délután a megyei első osztályú rangadót a Bicske ellen. A meccset elégedetten szemlélhette Kápolnai Csaba is, az MSK labdarúgó szakosztály elnöke, aki az elmúlt 12 évben rengeteget tett a csapatért, és a fiúk ezt a szép naphoz méltó játékkal köszönték meg (erről bővebben a 11. oldalon olvashatnak).

Az első díjátadás szereplői, az U7-es korosztály tornájának álomcsapata

A gálamérkőzés maradt a végére, öt órára ismét nagy tömeg verődött össze, hogy a pályán lássa a Fradi öregfiúk csapatát, ifj. Albert Flóriánnal, Fischer Pállal és Bánki Józseffel a soraiban. Ezen a napon a 15 éve a Martonvásár edzőjeként dolgozó Patkós Csaba is régi csapatában. a Fradiban játszott, de a hazai nézők ugyanolyan szeretettel fogadták a 2006-os bajnokcsapatot Süle Barnabással, Kozma Lászlóval és Kovács Attilával, vagy a mérkőzés második félidejében pályára lépő helyi öregfiúkat, Kővári Krisztiánnal és Tóth Balázzsal. Az eredmény ilyenkor ugyan másodlagos, de a 4-4 mindenkinek megfelelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!