Foci

2018.08.30. 18:43

Minden szakvezető nehéz meccset vár a megye I-ben

A 3. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hét végi párosítások vendéglátó alakulatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Győzne végre a Tordas

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Szeptember 1., szombat 16.30

Ercsi Kinizsi (9.)–Sárbogárd (3.)

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője:

– Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Sárbogárd szervezett, jó játékosokból álló csapat. Én most csöppentem bele a megyei I. osztályba, amelynek erős a mezőnye. Két együttes emelkedik ki, a Bicske és a Mór, míg a többi egyformán markáns, és a pillanatnyi forma dönthet egy-egy meccsen. Az utánpótlásból a jelenleginél több játékost is el tudnék képzelni a felnőttalakulatban, ezért a hosszú távú célom, hogy beépítsem őket a csapatba. Azt szeretnénk, hogy aki Ercsibe jön, az érezze, hogy nehéz összecsapás vár rá, és ezt minél több helyi labdarúgóval képzelem el. A problémánk, hogy egy napon játszik a felnőtt- és az ifi gárda is, így azonban nehéz beépíteni a fiatalokat. Sok a tehetség, és rotációval, kettesével hozom fel őket. Igazán a három pont megszerzésével lennék elégedett szombaton, próbálunk a győzelemre játszani, természetesen tisztelve ellenfelünket. A keret, úgy tűnik, teljes lesz, a maródiak rendbe jöttek, és a nyaralásból is visszatért már mindenki.

2018. szeptember 2., vasárnap 16.30

Bicske (1.)–Enying (14.)

Dragan Vukmir, a Bicske vezetőedzője:

– Tudjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, de mérkőzésről mérkőzésre haladunk előre. Természetesen meg szeretnénk nyerni ezeket a meccseket, erre törekszünk az Enying ellen is. Az általam elképzelt játékot még nem valósítja meg teljes mértékben a csapat, ezen javítanunk kell, méghozzá fokozatosan. Javuló tendenciát mutatunk, amihez mindenképpen jót tett, hogy Polgárdiban sikerült nagyarányú győzelmet aratni. Szerencsére mindenki egészséges, úgyhogy teljes kerettel tudunk készülni a mérkőzésre.

Baracs (4.)–Sárosd Kronos Sport (2.)

Fehérvári József, a Baracs elnöke:

– Többesélyes mérkőzést várok, főleg azért, mert a Magyar Kupában megvertük a Sárosdot, így minden bizonnyal fűti őket a visszavágás vágya. Mi viszont mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat, és pontot, pontokat szerezzünk. A csapatban érthetően jó a hangulat, minden adott lesz egy jó mérkőzésre. Az elmúlt évekhez képest jó ránézni a tabellára, hiszen az első harmadában vagyunk, ez növeli a csapat önbizalmát. A játékosaink is átérzik ennek a súlyát, és tisztában vannak azzal, hogy a Sárosd elleni találkozó sem lefutott mérkőzés, és mindent meg fognak tenni a minél jobb szereplésért.

Főnix FC (7.)–Gárdony Agárdi Gyógyfürdő (6.)

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője:

– Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp a megyei első osztály, de nyugodtak vagyunk, mert a Mór elleni kupameccset is beleszámolva három mérkőzést játszottunk, és mindegyik összecsapáson tapasztaltam előremutató dolgokat. Nagyon sokszor elmondtam, hogy az elvégzett munkában hiszek, mi rengeteget edzünk, dolgozunk, és ennek előbb-utóbb meglesz majd az eredménye. A sárosdi mérkőzés után sem voltam elkeseredve, mert nem a játékban vertek meg bennünket, hanem két-három pont­rúgásból. A Gárdonyt jó csapatnak tartom, tavaly a kupában legyőztek bennünket itthon, szerintem ötven-ötven százalékos esélye van a győzelemre mindkét együttesnek. Lesz változás a csapat összetételében, fegyelmezési szándékkal egy-két fiatalt visszairányítottam az U19-es alakulatba. Ha komolyan veszik a hivatásukat, akkor talán van visszaút a felnőttek közé.

Kisláng-Telmex (15.)–Lajoskomárom (13.)

Rehák Viktor, a Kisláng-Telmex vezetőedzője:

– Azzal tisztában voltunk már a bajnokság elején, hogy nem lesz egyszerű felvenni a megye I-es ritmust. Találkoztunk eddig két rendkívül jó csapattal, az feltétlenül pozitív, hogy a második mérkőzésen voltak periódusok, amikor egészen jól játszottunk, míg az első meccsen csak egy-egy momentumra futotta. Reméljük, az előbbi periódust majd nyújtani tudjuk. Most olyan csapattal találkozunk, amelynek közel olyan célkitűzése van, mint nekünk, azaz a középmezőnybe jutni. Ez lesz az első rangadó jellegű találkozónk, amelyen kiderül, hogy mire jutunk a hozzánk hasonló képességű gárda ellen. A játékosok felkészülését nem hátráltatja zavaró tényező, a lehető legjobb csapattal állunk fel. A bajnokság elején a megye I-be feljutó, évek óta együtt játszó együttes gerincére és a helyi labdarúgókra támaszkodom.

Mór (5.)–Ikarus-Maroshegy (10.)

Petres Tamás, a Mór vezetőedzője:

– Azt várom a csapattól, hogy úgy játsszon, mint a kupameccsen legutóbb, amikor emberhátrányba kerültünk. Ebben az esetben nem tartok a mérkőzéstől, viszont ha a korábbi teljesítményünket nyújtjuk, akkor lesz félnivalóm. Minden körülményt félretéve, nem lesz könnyű mérkőzés, dacára annak, hogy ismerjük az Ikarust. Lajoskomáromban is nehezen nyertünk, így nyugodtan mondhatom, hogy ebben az osztályban nincsenek előre lefutott mérkőzések. A keretem viszonylag teljes lesz, bár van egy-két maródi, akik a hét végére reményeim szerint felépülnek.

Győzne végre a Tordas
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mezőfalva (8.)–Martonvásár (11.)

Masinka László, a Mezőfalva vezetőedzője:

– A Sárbogárd elleni mérkőzést sajnálom, sajnos kevesen voltunk, elfogytunk, míg a hazaiaknál minőségi játékosokat cseréltek be. Ennek ellenére nem panaszkodom, alakulgat a gárda, hét-nyolc új játékos érkezett, a régiekkel együtt csapattá kell gyúrni a társaságot. Nem várok könnyű mérkőzést, a Martonvásár évek óta meghatározó alakulat a megyében, kellemetlen játékstílust képvisel, velük szemben mindig nehéz otthon és idegenben egyaránt. Remélem, hogy többen leszünk, mint az előző hét végén, a sérültjeink felépülnek, a nyaralók visszatérnek, velük kiegészülve szeretnénk hazai pályán nyerni.

Tordas (12.)–Polgárdi (16.)

Korolovszky Gábor, a Tordas vezetőedzője:

– A Martonvásár ellen kezünkben volt a meccs, 2–0-ra vezettünk, mellette még voltak nem is kis lehetőségeink, egy tizenegyest pedig meg kellett volna kapnunk. Sajnálom, mert több volt ebben a mérkőzésben. Szeretnénk mindenki ellen nyer­ni, számunkra nem létezik a kötelező győzelem kifejezés, de azért nem ártana elérni vasárnap az első idei sikerünket. Tele vagyunk beteggel, sérülttel, két támadóm hiányozni fog. Ki fogunk tudni állni, tizenhatan vagyunk, de ritkán lesz teljes a létszámunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában