Sport

2016.11.24. 17:25

Mikor fúj a szembeszél - Két helyszín, jó eredmények, és egy kis keserűség a bírók miatt

A hazai versenyszezon záró eseményei két helyszínen zajlottak. Debrecen városa a testvédős szabályrendszerben küzdőknek és a felnőtteknek, míg Balatonlelle a knock-down szabályrendszerben harcolóknak adott otthont.

Szupkai Gábor

Balatonlellén a Honkyokushin szervezet országos versenyén Kovács Kitti és Hortobágyi Kristóf állt rajthoz a Fehérvár Karate Akadémia színeiben. Kovács Kitti a tőle megszokott határozottsággal utasította maga mögé ellenfeleit, és nyert aranyérmet. Hortobágyi Kristófot először véletlenül egy jóval magasabb súlycsoportba sorsolták be. Mire ez kiderült, már itt is behúzott egy győzelmet, amikor pedig a saját csoportjába helyezték vissza, minden ellenfelét komoly fölénnyel verte a serdülő fiú könnyűsúlyban.

Kotrik Dávid (balról) az akadémia első felnőtt érmét szerezte Fotó: Fehérvár Karate Akadémia - Mátó Katalin

A másik helyszínen a Kyo Hungária SE szervezésében a Debrecen Kupa küzdelmei folytak. A Fekete Panna, Mayer Eszter kettős hiába mutatott be hibátlan formagyakorlatot, az ítészek szemében ez kevésnek bizonyult. A küzdelemben Szűcs Ferenc a múlt heti, váci knock-down győzelme után bebizonyította, hogy testvédőben is verhetetlen. Bőke Eszter is szépen menetelt a döntőig, ám itt egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt szabálytalanságot követett el, leléptették, így ezüst-érmes lett. Puszta Péternek ugyan egy pillanatra sem lankadt a figyelme, ám így is a második hellyel kellett beérnie. Kántor Viktória és Kovács Máté egyértelműen a bírói munka áldozata lett, ennek dacára is sikerült heroikus küzdelemben egy-egy bronzérmet szerezniük. Kotrik Dávid, a csapat felnőtt nehézsúlyú versenyzője első B kategóriás versenyén lépett tatamira, ahol az értékes harmadik helyezést és egyben az Akadémia első felnőtt férfi nehézsúlyú érmét szerezte.

Mayer Gábor és Németh Máté számára ezen a hétvégén nem termett babér. Be kellett érniük csillogó medál helyett a részvétel örömével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!