Sport

2017.05.11. 18:15

Mezőfalván igazán a lét a tét!

A 27. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Május 13., szombat, 17.00

Sárosd Sport 36 (7.)-Tordas (9.)

Dvéri Zsolt, a Sárosd vezetőedzője: - Nem lesz könnyű összecsapás, a Tordas az utóbbi időben figyelemre méltó eredményeket ért el. Valószínűnek tartom, mivel játszós csapatnak ismerem őket, hogy idegenben is hasonló felfogásban lépnek pályára. Mi megpróbáljuk a saját játékunkat rájuk erőltetni, és bízom abban, hogy az utolsó néhány fordulóban elindultunk felfelé. Magunkra kell csak figyelni, a tabella közepe szoros, egy győzelem, illetve egy vereség átírhatja a helyezéseket, mi szeretnénk minél jobban szerepelni, és a szurkolóinkat kiszolgálni. Elég foghíjas volt a keretünk az utóbbi négy-öt fordulóban, de azért annyian leszünk, hogy ki tudjunk állni, és legyen cserénk is. Akik lehetőséget kapnak, biztos vagyok benne, hogy próbálnak ezzel élni.

Ercsi Kinizsi (8.)-Lajoskomárom (12.)

Gróf András, az Ercsi vezetőedzője: - Két vereség után természetesen szeretnénk az utolsó négy fordulóban annyi pontot gyűjteni, hogy előrelépjünk a tabellán. Az első lépest a Lajoskomárom ellen tehetjük meg, egyáltalán nem lehet lebecsülni az ellenfelünket, hiszen az előző fordulóban nagy gólkülönbségű győzelmet aratott. Teljes elánnal készülünk a mérkőzésre, és azon vagyunk, hogy a rossz sorozatunkat megszakítsuk.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (6.)-Bicske (2.)

Balogh Zsolt, a Gárdony vezetőedzője: - Az elmúlt fordulóban sajnos nem sikerült nyernünk, reméljük, hogy most már hazai pályán tudunk pontot, pontokat szerezni. Ez nem lesz azonban könnyű, mivel a Bicske erősebb játékoskerettel, rutinos labdarúgókkal rendelkezik. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Remélem, a sérültjeink felépülnek.


Május 14., vas., 17.00

Mezőfalva (15.)-Velence (13.)

Hajnal Attila, a Mezőfalva vezetőedzője: - Számunkra minden mérkőzés élet-halál harc. Nem kérdés, és tudtuk eddig is, hogy nagy bajban vagyunk, lassan barátkoznunk kell a megye kettővel. Nem könnyű innen felállni, nagyon remélem, hogy összekapjuk magunkat, a Velence elleni mérkőzés lesz az utolsó lehetőségünk arra, hogy bennmaradjunk. Amennyiben ezt a kilencven percet elbukjuk, akkor vége a dalnak! A csapat még nem tudom, hogy fog felállni, mert folyamatosan ifikkel kell feltölteni, mivel a standard játékosok munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudnak jönni a meccsekre.

Ősszel a pirosban játszó Mezőfalva győzött a Velence ellen
Fotó: MA

Sárbogárd (5.)-Pátka (14.)

Gracza Tibor, a Sárbogárd vezetőedzője: - Éppen eleget találkoztunk olyan csapatokkal, amelyek a kiesés ellen küzdöttek, amikor velünk meccseltek. Most szintén egy ilyen gárdával kerülünk szembe, és nem okoz különösebb meglepetést az, hogy borzasztóan nehéz mérkőzés áll előttünk. Nem szabad kiengednünk egy pillanatra sem, ha nyerni akarunk, akkor maximális odafigyelésre és koncentrációra lesz szükség. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű, akárcsak az Aba, valamint a Velence elleni meccseink, amíg meg nem törtük őket a hatvan-hetvenedik percig. Egy győzelem viszont megszilárdítaná a pozíciónkat, ez a célunk, nagyon bízom magunkban, hogy ezt a formát a bajnokság végéig tartani tudjuk.

Baracs (11.)-Aba-Sárvíz FC (16.)

Gyalus Zoltán, a Baracs vezetőedzője: - Tordason elég lehetetlen körülmények között játszottunk, egy hatalmas felhőszakadás után, bokáig érő vízben. Mi rosszabbul alkalmazkodtunk a pályaviszonyokhoz, a Tordas, pedig jobban is játszott ezen a napon. Mindenképpen szeretnénk ezt a vereséget feledtetni, és le akarjuk győzni az Abát! Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű, hiszen ellenfelünk az életéért küzd. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy teljes kerettel tudunk pályára lépni.

Martonvásár (4.)-Mór (3.)

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője: - A Bicske elleni vereség után nem lehet más célunk, csak hogy hazai pályán legyőzzük a Mórt. Be kell látni azonban, hogy az első három csapat kicsit jobban áll játékosállomány tekintetében, és más költségvetéssel dolgozik, mint mi. Semmi vesztenivalónk nincs, ám amennyiben ezen a meccsen valamit akarunk, akkor nagyon fel kell szívni magunkat, mert akkor kissé meg tudjuk közelíteni a Mórt a tabellán. Madaras Ádám combizma beszakadt, úgy néz ki, hogy idén már nem számíthatok rá, ez nagy érvágás.

Iváncsa (1.)-Polgárdi (10.)

Masinka László, az Iváncsa vezetőedzője: - A Fejér Megyei Kupában több fiatal volt a keretben, vannak sérültjeink, akik a hétvégén talán már pályára léphetnek. Az elmúlt fordulóban a Sárbogárd ellen nem játszottunk könnyű meccset, nem tudtuk belőni a második, illetve a harmadik gólt, amivel eldönthettük volna a találkozót végérvényesen, annak ellenére, hogy a lehetőségeink megvoltak erre. A Polgárdi ellen sem számítok másra, a legfontosabb azonban az, hogy a három pontot begyűjtsük, azért szeretnénk minél több góllal kiszolgálni a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!