Sport

2012.02.26. 22:34

Messi hatalmas gólja döntött - ismét

Madrid - Lionel Messi, a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona aranylabdás támadója "kedvenc" ellenfelével csaphatott össze vasárnap, a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, a katalán sztárcsapat ugyanis az Atlético Madrid vendége volt.

MTI/AP

Egészen a 36. percig kellett várni az első gólra az Atlético Madrid - FC Barcelona összecsapásán. Dani Alves négy méterről lőtt az üres kapuba. A második félidő elején sikerült egyenlítenie a madridiaknak, amikor Falcao kapáslövése talált utat a katalánok kapujába. A Barcelona azonban nem hagyta annyiban, és mint oly sokszor, most is Messi révén hozta el a három pontot a csapat. Az Aranylabdás zseniális meglátása győzelemhez juttatta a Barcát.

 

 

 

OLDALTÖRÉS: Messiékre kemény küzdelem várt Madridban

 

 

 

A kiváló formában futballozó argentin csatár pályafutása során eddig 13 mérkőzésen lépett pályára a madridi alakulat ellen, s ezeken a találkozókon összesen 17 alkalommal volt eredményes, egyetlen másik riválisnak sem lőtt ennyi gólt Spanyolországban. Messi ráadásul a legutóbbi két Atlético elleni meccsen triplázott, most 201. élvonalbeli összecsapásán tehet hozzá újabba(ka)t a bajnokságban eddig megszerzett 146 találatához. A házigazdákat ugyanakkor bizakodással töltheti el, hogy az új tréner, Diego Simeone vezetésével még nem kaptak ki, ez hét bajnoki meccset jelent.

 

 

A 24 esztendős, háromszoros aranylabdás játékos az elmúlt hétvégén négy gólt lőtt a harmadik helyezett Valencia felett aratott 5-1-es győzelem alkalmával, ezzel 27-re növelte az ebben az idényben szerzett bajnoki találatainak számát, így már csak eggyel van lemaradva Cristiano Ronaldótól, a Real Madrid portugál támadójától.

A Barcelona az argentin sztár remeklése ellenére távol van attól, hogy sorozatban negyedik bajnoki aranyára törjön, lemaradása ugyanis 10 pont a listavezető, ősi rivális királyi gárdával szemben. Utóbbi együttes vasárnap délután a nyolcadik Rayo Vallecanóhoz látogat, s nagy meglepetés lenne, ha nem gyűjtené be a győzelemért járó három pontot.

A Barcelona - bár egyértelmű esélyese az Atlético elleni összecsapásnak - idegenben gyengébben teljesít, négy siker mellett öt döntetlen és két vereség a mérlege, miközben hazai környezetben a megszerezhető 36 pontból 34-et begyűjtött, 50 gólt lőtt, s mindössze négyet kapott.

"Minden meccsre ugyanúgy készülünk, és ez a rendszer a BL-ben jól is működik" - mondta Gerard Pique, a katalánok spanyol válogatott védője. "Úgy tűnik azonban, hogy a bajnokságban nehezebb a dolgunk, mert bár jól játszunk, a riválisaink is próbálnak futballozni, nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre, s sokszor nagyon nehéz feltörni a zárt hátsó alakzatot."

A bronzérmes pozíciót magabiztosan őrző Valencia a Sevillát látja vendégül vasárnap, míg a magyar válogatott Pintér Ádámot is foglalkoztató, sereghajtó Real Zaragoza a Málaga otthonában igyekszik javítani silány mérlegén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!