Sport

2016.11.22. 21:50

Mélyponton az Alba-MÁV - Sorozatban ötödik meccsén maradt pont nélkül az Alba-MÁV-Előre

A férfi kézilabda NBI/B 9. fordulójában az Alba a sereghajtó otthonában is vereséget szenvedett.

Krebsz András

Pénzügyőr SE-Alba-MÁV-Előre SC 28-24 (15-13)

Budapest, 150 néző, vezette: Földesi, Halász.

Alba: Pulai - Tolnai 3, Gyimesi 2, Csóka 1, Székely, Venczel 7 (6), Balogh 5. Csere: Varga B. (kapus), Schekk 2, Vörös 1, Soha 2, Bárdos 1. Vezetőedző: Kurán István.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/6

Nagy gondban van Kurán István és az Alba-MÁV-Előre SC Fotó: Molnár Artúr

A szeptember 10-e óta nyeretlen székesfehérvári klub őszi teljesítménye finoman szólva is lehangoló, egyre távolodik az idény előtti célkitűzés. Az elmúlt hetek korántsem örömteli eredményei után a körülményekhez képest azonban kedvező ellenfél, az eddig pont nélkül szerénykedő Pénzügyőr várt Gyimesiékre. Ennek ellenére nem látszott, hogy a vendégek az életükért küzdenének, az első tizenegy percben a látogatók egyetlen akciógólt sem szereztek, mindössze Venczel Attila jegyzett három találatot, azt is hétméteresből. A hátralévő időben próbált tapadni az Alba, a szünetre belátható távolságban sikerült tartaniuk magukat a fehérváriaknak. Kilenc perc sem telt el a folytatásból, Kurán István 20-16-os állásnál másodszor próbálta meg időkéréssel felrázni a csapatát. A lelkesen játszó fővárosiak azonban nem engedték három gólnál közelebb Pulaiékat, akik így nem tudták szállítani a várva várt kötelező győzelmet, és tovább görgetik maguk előtt a rossz sorozatukat.

- Térfélcsere után fejben elfáradtunk, mentálisan gyenge csapat benyomását keltettük. Mélyponton vagyunk, nehéz lesz innen felállni - értékelt Kurán István, a fehérváriak mestere a végső dudaszót követően.

Az őszi idényben négy kőkemény mérkőzés vár még a székesfehérváriakra: a jelenleg negyedik Pler, az ötödik pozíciót elfoglaló Tata, a listavezető Dabas és a második Százhalombatta ellen már a pontszerzés is bravúrnak számítana. A kialakult helyzet ellenére a klub vezetősége továbbra is töretlenül bízik a nyáron kinevezett trénerben, a hátralévő fordulókban egészen biztosan Kurán István irányítja a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!