Sport

2016.09.23. 13:25

Megyei rangadón csatáznak Dunaújvárosban

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár KC a Dunaújvárosi Kohász otthonában rajtol az első osztályú női kézilabda bajnokságban.

Ferencz Balázs

Az Alba Fehérvár KC együttese kihagyta a női kézilabda NB I első fordulóját, hiszen éppen akkor jutott tovább az EHF-Kupában a lengyel Gdyniával szemben. A fehérvári hölgykoszorú így csak ma ragad fegyvert először a bajnoki pontvadászatban, ráadásul rögtön megyei rangadón harcolhat. A Dunaújvárosi Kohász az első körben legyőzte az MTK-t, így hibátlanul és a hazai pálya előnyében bízva várja a 18 órakor kezdődő találkozót.

– A kupameccs után teljes intenzitással a bajnokságra koncentrálunk. Jó passzban, jó formában van a csapat – jelentette ki Deli Rita, a fehérváriak vezetőedzője, aki arról is beszélt, hogy kisebb nehézséget jelentett az elmúlt napokban, hogy Mayer Szabina térdszalagszakadása miatt kidőlt a sorból. Az olimpia miatt a csapathoz később csatlakozó másik beállós, a brazil Daniela Piedade beépítését fel kellett gyorsítani.

– Nagyon gyorsan tanult, alkalmazkodott, hiszen profi játékos. Szabina sérülése után végig játszott Lengyelországban is és tökéletesen megoldotta a feladatot.  Kiélezett mérkőzésre számítok Dunaújvárosban. A hazai pálya biztonságot adhat a Kohásznak, de mi tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Győzni megyünk! – mondra a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!