Sport

2016.09.14. 18:40

Megyei mesterlövészek - Érmek és előkelő helyezések a sportlövők országos viadalán

Budapest - Hétvégén a fővárosban rendezték a sportlövők 25m országos bajnokságát, melyen jól szerepeltek a megye mesterlövészei.

Szupkai Gábor

Az országos nemzeti sportlövő-bajnokság első napján rögtön győzelemmel nyitottak a Fejér megyei sportolók. Papp László, a Zámolyi LK versenyzője a 20 lövéses sportpisztoly kategóriában kitűnő, 195 köregységet ért el, amely országos csúcs, ezzel pedig természetesen az első helyet is megszerezte az ob-n. Ugyanebben a versenyszámban a csapatverseny aranyérmét is besöpörték a Zámolyi LK sportlövői, a Papp László-Csordás Gergely-Farkas Zoltán összeállítású csapat 564 körös eredményével utasított maga mögé mindenkit.

Még szintén az első napon a női sportpisztoly 20 lövéses versenyszámban az Alba Volán SC csapata, Benes Ibolya-Moncz Judit-Pálfyné Tóth Erika összeállításban 512 körrel zárta a versenyt, ez pedig a Délvidéki LA és az APLE csapatai mögött a harmadik helyet jelentette a székesfehérvári lövőknek.

Balássy Sándor (balra) a dobogó második fokára állhatott Fotó: Az egyesület felvétele

Ugyancsak bronzérmet szerzett a 60 év felettiek versenyében a sportpisztoly 20 lövéses kategóriában az egri és szombathelyi klubok mögött a Alba Volán SC Könczöl István-Szatmári Zsolt-Takács István összeállítású csapata, míg a volánosok másik triója, a Balássy Sándor-Botos Zoltán-Pálfi László hármas a negyedik helyen fejezte be a
viadalt.

Vasárnap a központi gyújtású pisztoly 20 lövéses versenyszámban, a 60 év felettieknél Balássy Sándor elismerésre méltó teljesítménnyel, 185 köregységgel a második helyet szerezte meg a négy egységgel többet szerző Szabó M. Károly mögött, aki a Bázis SE színeiben indult az országos bajnokságon.

A központi gyújtású pisztoly 20 lövéses csapatversenyben pedig a dobogó második és harmadik fokát is az Alba Volán SC mesterlövészei foglalták el. Az ezüstérmet 489 körös teljesítménnyel a Balássy Sándor-Botos Zoltán-Pálfi László hármas, míg a bronzérmet 482 körrel a Könczöl István-Szatmári Zsolt-Takács István összeállítású csapat vihette haza. Az aranyérmet 527 ponttal a Szombathelyi PLE Őrfi Péter-Nagy István-Hajdu József triója szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!