A Frankfurt jöhet

2019.07.22. 21:35

Megvannak a lehetséges ellenfelek

A labdarúgó-Európa-liga harmadik selejtezőkörében az Eintracht Frakfurt–FC Floria Tallin (észt) párharc győztese várhat a MOL Fehérvár FC-re.

Dévai Nándor Csaba

Az FK Zeta magabiztos kiejtése mindössze az első lépés volt egy hosszú úton Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfő délutáni sorsolásának elején többek között a PSV Eindhoven, az FC Basel, illetve a horvát HNK Rijeka is a Fehérvár lehetséges következő ellenfelei között voltak. A lista végül egyre szűkült és szűkült, míg elérkeztünk addig a ponthoz, ahol kiderült, hogy a liechtensteini FC Vaduz elleni esetleges továbbjutást követően az Eintracht Frankfurt–FC Floria Tallin párharc győztese következne a MOL Fehérvár FC számára. Ehhez először természetesen még le kell gyűrni a kis ország nagy álmokat szövögető együttesét, amellyel csütörtökön 20 órakor, a felcsúti Pancho Arénában mérkőzik meg először a Fehérvár – majd augusztus 1-jén következik a visszavágó. Marko Nikolics legénysége dolgát tovább nehezíti a tény, hogy a harmadik körben sem tudnának majd hazai pályán játszani, hiszen a tavaly télen átadott MOL Aréna Sóstó vízkészletében makacsul tartja magát az észlelt – és veszélyes – baktériumfaj. A Fehérvár és Felcsút közötti táv pedig már nem leküzdhetetlen, a plusz kitérő nem javítja a továbbjutási esélyeket.

Ha már a stadion vízkészletére nem is, saját kondíciójukra tudnak befolyást gyakorolni a fehérvári játékosok, így ennek szellemében a Zeta elleni visszavágón pályára lépőknek edzést vezényelt Nikolics mester, míg a többiek felkészülési mérkőzést játszottak a Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő ETO FC Győr csapata ellen. A felkészülés korábbi szakaszában az Újpestet is megverő mosoni zöld-fehérek elleni összecsapáson a Tujvel – Hangya, Rus, Tamás O., Tamás K., Nikolov, Berecz, Milanov, Funsho, Hodzic, Futács kezdőcsapattal lépett pályára a Vidi, amely a 17. percben Futács Márkó távoli lövésével veszélyeztetett első ízben. A folytatásban a vendégek domináltak, előbb Szántó, majd Vashkeba szánta el magát lövésre. A nyomás a félidő vége előtt öt perccel érett góllá, Andrics 14 méterről eleresztett lövése talált utat Tujvel kapujába, 0-1.

Az FK Zeta magabiztos kiejtése mindössze az első lépés volt egy hosszú úton
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A második félidő elején Berecz Zsombor tesztelte a győriek hálóőrének reflexeit, majd Tujvelnek is komoly védést kellett bemutatnia, hogy ne lépjenek meg két góllal a vendégek. A győri rohamokat követően az egyenlítésről ismét Futács Márkó gondoskodhatott volna, ám a 29 éves támadó lábában minden alkalommal bennmaradt a gól.

A zárt kapus barátságos mérkőzésen elszenvedett vereségért egy valószínűleg telt házas, Vaduz elleni győzelemmel engesztelheti ki a szurkolókat az együttes – az a mérkőzés 20 órakor veszi kezdetét a Pancho Arénában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában