telekom veszprém

2018.10.09. 15:56

Megvan Vranjes utódja

A spanyol David Davist nevezték ki a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzőjévé kedden.

A 41 éves tréner egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá.

Davis játékosként 2005-ben világbajnok, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben – a Ciudad Reallal – Bajnokok Ligája-győztes volt. Visszavonulása után, 2014-ben került a macedón Vardar Szkopjéhoz, ahol előbb a férfi, majd a női csapatnál tevékenykedett másodedzőként, aztán a nőknél vezetőedző lett, tavaly márciusban pedig visszatért a férficsapat mellé másodedzőnek. Idén május óta az egyiptomi férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A Veszprém előző vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest múlt hétfőn mentették fel a munkavégzés alól. A tavaly nyáron kinevezett svéd szakvezetővel a csapat az előző idényben megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak második lett, a Bajnokok Ligájában pedig nem jutott a nyolc közé. Az új szezont a BL-ben egy győzelemmel és két vereséggel kezdte a Veszprém.

A legutóbbi, szombati BL-csoportmeccsen megbízott edzőként Gulyás István irányította a veszprémieket, akik egy góllal nyertek a fehérorosz Meskov Breszt otthonában.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója az új vezetőedzőt bemutató keddi sajtótájékoztatón köszönetet mondott a beugró Gulyás Istvánnak, aki a jövőben sportigazgatóként dolgozik majd a klubnál, illetve bejelentette, hogy

David Davis vezetőedző másodedzője Pérez Carlos lesz.

A szezon célkitűzései között a bajnoki cím visszaszerzését, a kupagyőzelmet és a BL négyes döntőjébe kerülést nevezte meg, amelyre Csík Zoltán szerint Davis, Pérez és Gulyás személye garanciát jelent.

A vezérigazgató reményét fejezte ki, hogy ugyanolyan sikeres lesz a csapat a szezon hátralévő részében, mint az Bresztben látható volt, és hangsúlyozta, az új edzői stáb érkeztével jobb és intenzívebb játékot vár.

„Jó napot kívánok, örülök, hogy itt lehetek” – köszöntötte magyarul a sajtótájékoztató résztvevőit David Davis. Megköszönve a klubvezetés bizalmát, hasonló bizalmat kért a média, a szurkolók és a játékosok részéről is, illetve azt, hogy segítsék a csapatot visszatalálni a sikerekhez vezető útra.

„Minden edző ilyen csapatról álmodik, Veszprémben minden adott ahhoz, hogy sikeresek lehessünk”

- fogalmazott.

Davis szerint a csapat magas színvonalat képvisel, és úgy érzi, hamar közös nevezőre jutnak a játékosokkal. Hozzátette: az első edzés után pozitív benyomásai voltak, a játékosok vevők az elképzeléseikre.

Több csapattagot korábbról is jól ismer az új vezetőedző, a játékosok közül elmondása szerint a legjobb kapcsolata Sterbik Árpáddal van, hiszen együtt játszottak Spanyolországban és a Vardarnál is dolgoztak együtt, de Nagy Lászlót is ismerte korábbról.

Újságírói kérdésre elmondta, nem jelent problémát számára a vezetőedzői munka mellett az egyiptomi szövetségi kapitányi pozíció. Mint mondta, korábban volt már egyszerre a Vardar Szkopje férficsapatának segédedzője és a női csapat vezetőedzője, és dolgozott a Vardar mellett az orosz válogatottnál is.

Gulyás István kiemelte, sportigazgatóként tevékeny részese kíván lenni a napi munkának is, ami vélhetően azt is jelenti, hogy az utánpótlásra kevesebb energiája marad.

Pérez Carlos elmondta, voltak már megbeszéléseik az új vezetőedzővel a heti feladatokról, és úgy érzi, könnyen megértik majd egymást David Davisszel.

Szombaton a Bajnokok Ligája-címvédő francia Montpellier HB otthonába látogat a veszprémi csapat, a mérkőzéssel kapcsolatban az új vezetőedző úgy fogalmazott: négy napjuk van a felkészülésre, és bár könnyebb lenne, ha több idő állna rendelkezésükre, de meg kell oldaniuk a feladatot.

Borítókép: Wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!