Sport

2017.02.03. 18:18

Megvan az Alba hatodik légiósa

Az Alba Fehérvár vezetői mellett a tengerentúli sportoló is ellátta kézjegyével azt a szerződést, amelynek értelmében a marosvásárhelyi BC Mures kosárlabdázója, a 35 éves Alhaji Mohammed is csatlakozik a fehérváriakhoz.

Horog László

Ebből következően a szezon további részében hat külföldit mozgósíthatnak a listavezető kék-fehérek, az 1-es és 2-es poszton is bevethető, rutinos sportoló érkezésével jelentősen nőnek a vezetőedző, Dzunic Branislav variációs lehetőségei.

A ghánai és amerikai állampolgársággal egyaránt rendelkező, 193 cm magas, 88 kg súlyú kosaras az Egyesült Államokban, Illinois államban, Chicagóban született. Pályafutását Illinoisban kezdte, a Hillcrest nevű gárdában, egyetemi évei alatt a kaliforniai Ventura College (2000-2001) és a Kentuckyban található Louisville (2001-2004) együttesében pattogtatott. Aztán 2004 megkezdte vándorútját, az Idaho Stampede, a hollandiai Nijmegenben található Matrixx Magixx, majd a német Paderborn Baskets csapatában pattogtatott. Visszatért a holland Magixx Magixxhez, később Franciaországban, a Limoges CSP, majd Spanyolországban, a CE Lleida Basquetnél próbált szerencsét. Két, nem túl ismert egylet következett, az iráni Towzin Electric Kashan és az Al Kuwait. 2012-ben szerződött a spanyol Blancos de Rueda Valladolidhoz, aztán Romániába, Ploiestibe. Rövid időt töltött 2015-ben a francia Nancy Basket és a koszovói Sigal Prishtina csapatában. Az elmúlt két idényben a román a BC Mures Tirgu Murest erősítette, pillanatnyilag a 7. helyen tanyáznak a bajnokságban.

A családban nem ő az első, számottevő kosaras, bátyja, a 39 esztendős center, a 208 centiméterre nőtt Nazr Mohammed lassan két évtizede pattogtat az NBA-ben, pályafutását 1998-ban kezdte Philadelphiában, jelenleg az Oklahoma City Thunderben szerepel. Ez a nyolcadik klubja a világ legerősebb bajnokságában.

- Leigazoltuk a hatodik légiósunkat is, amiben nincs meglepő, ugyanis klubunknál az elvárások és a célok is mindig magasak. Minden poszton maximális erőforrással akarjuk elkezdeni az NB I-es pontvadászat második, igazából lényegi részét, ezért szerződtettük Alhaji Mohammedet. Rutinos, tapasztalt játékosról van szó, kiválasztása és szerződtetése tudatos döntés volt, figyelembe vettük csapatunk jelenlegi szerkezetét. Bízunk abban, hogy olyan játékost sikerült igazolnunk, aki segít céljaink elérésében – közölte Simon Balázs, a fehérváriak sportigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!