Női röplabda Eb

2019.04.08. 13:10

Megvan a bővített magyar keret

Kihirdette keretét a hazai társrendezésű Európa-bajnokságra Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kaptánya.

A magyar szövetség honlapja szerint a belga szakember húsz játékosra számít, akik mellé 12 fős tartalék keretet is kijelölt: ebben elsősorban fiatalok kaptak helyet.

„Ez egy feltűnően bő lista, de az első edzőtáborba már csak húszan érkeznek.

A gyakorlás után ez a keret tovább szűkül, és már csak tizennégy játékost nevezek a május végén kezdődő arany Európa-ligára”

- fogalmazott Jan De Brandt.

A felkészüléssel kapcsolatban azt mondta: az Európa-liga után, június második felétől egy kis szünet következik, majd júliusban ismét tizennyolc-húsz röplabdázóval kezdik meg a közvetlen felkészülést az augusztus 23-án kezdődő Európa-bajnokságra.

Kiemelte, a bő keretben rutinos és fiatal játékosok egyaránt helyet kaptak, mert szerinte a hazai rendezésű Eb-n óriási szükség van a tapasztalt röplabdázókra, akiknek nem remeg meg a keze az első labdamenetnél.

„Bízom benne, hogy a fiatal tehetségek is megragadják a nagy lehetőséget. Többen már bizonyították, hogy nem véletlenül kaptak meghívót a válogatott keretébe, de ebben az idényben is láttam kiválóan fejlődő játékosokat.

Az előttünk álló időszakban igyekszem mindenkinek játéklehetőséget adni, augusztus elején pedig véglegessé válik, ki az a tizennégy játékos, aki Magyarországot képviselheti az Európa-bajnokságon” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Az összesen 32 fős névsorból két fiatal játékosra nem számíthat a kapitány az Eb-n és az Európa Ligában: a Békéscsabában játszó Szedmák Réka nemrég súlyos térdsérülést szenvedett, a nyíregyházi Varga Eliza pedig még nem kapta meg a szükséges nemzetközi engedélyt ahhoz, hogy a román helyett a magyar válogatottban léphessen pályára.

Az Európa-bajnokság szeptember 8-ig tart.

A női válogatott kerete:

Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (UTE), Tálas Zsuzsanna (Swietelsky-Békéscsaba)

Ütők: Bokorné Liliom Rita (UTE), Dékány Bernadett (Vasas Óbuda), Németh Anett (Coastal Carolina University – amerikai), Pallag Ágnes (Cannes – francia), Sándor Renáta (Allianz MTV Stuttgart – német), Szakmáry Gréta (SSC Palmberg Schwerin – német), Török Kata (Vasas Óbuda), Villám Lilla (Vasas Óbuda), Dégi Barbara (Gödöllői RC)

Centerek: Bodnár Dorottya (Swietelsky-Békéscsaba), Bodovics Hanna (Swietelsky-Békéscsaba), Nagy Eszter (Rote Raben Vilsbiburg – német), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsaba), Pintér Andrea (Jászberény)

Liberók: Molcsányi Rita (Swietelsky-Békéscsaba), Szpin Renáta (Swietelsky-Békéscsaba), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)

A női válogatott El-menetrendje:

május 25.: Magyarország-Franciaország, Nyíregyháza 15.00

május 29.: Horvátország-Magyarország, Varasd 19.00

június 1.: Franciaország-Magyarország, Harnes 18.00

június 8.: Magyarország-Horvátország, Kaposvár 15.00

június 12.: Ausztria-Magyarország, Graz 17.55

június 15. Magyarország-Ausztria, Közszolgálati Egyetem 15.00

Az Eb menetrendje (Papp László Sportaréna):

augusztus 23.: Magyarország-Észtország 20.30

augusztus 24.: Magyarország-Románia 20.30

augusztus 26.: Magyarország-Azerbajdzsán 20.30

augusztus 28.: Magyarország-Horvátország 18.00

augusztus 29.: Magyarország-Hollandia 18.00

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában