Sport

2015.06.25. 16:34

Megragadná a lehetőséget - Havasi Dániel lett az NB III gólkirálya

Székesfehérvár - Az NB III-as Videoton FC második csapata remek tavaszi szezont tudhat magáénak, mindemellett a gólkirály személye is a piros-kék együttesből került ki. Havasi Dániel huszonegyszer zörgette meg az ellenfelek hálóját, a májusban 20. életévét betöltő támadót Loipersdorfban értük utol.

Krebsz András

- Mit gondol, élete eddigi legjobb szezonján van túl?

- Egyértelműen igen, hiszen ez volt az első olyan teljes idényem, ahol kizárólag felnőtt szinten játszottam, és külön boldogsággal tölt el, hogy az első profi szezonomban a góllövő lista élén végeztem. Ez azonban korántsem csak az én érdemem, szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak és értelemszerűen az edzőimnek is.

- Féltávnál ötgólos lemaradásban volt a váci Zsolnai Richárddal szemben, ráadásul februárban súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett.

- Jól indult a felkészülés, szinte minden találkozón sikerült betalálnom. Aztán jött ez a sajnálatos sérülés, de csakis azzal foglalkoztam, minél előbb újra a pályán lehessek. Szerencsére tavasszal csak két bajnokit kellett kihagynom, Bölcskén már ismét kezdőként állhattam a csapat szolgálatára, gólt is szereztem. Ezt követően lendületbe jöttem, a hátralévő tizenkét összecsapásomon egy kivételével mindig eredményes voltam.

- Nem pihenhetett sokat, jelenleg az első csapattal készül az ausztriai edzőtáborban. Hogy érzi, sikerült felvennie a ritmust?

- Szegeden, az utolsó bajnoki összecsapásunkon egy kisebbfajta sérülést szedtem össze, amiből nemrég épültem fel teljesen, emiatt először csak hétfőn tudtam teljes értékű edzésmunkát végezni a csapattal. Minden erőmmel azon dolgozom, hogy fel tudjam venni a gyors iramot, itt teljesen más jellegű edzésekkel is találkozom.

Havasi Dánielt (balra) sokszor köszönhették a társak. Fotó: Molnár Artúr

- Milyen célokat szeretne megvalósítani rövid illetve hosszú távon?

- Bizonyítanám, hogy helyem van az edzőtáborban, ezen felül szeretnék bemutatkozni a Vidi első csapatában, jó lenne itt meg is ragadni. Távolabbi terveim között szerepel a stabil kezdőjátékossá válás, valamint a gólkirályi cím elhódítása az NB I-ben is természetesen mindezt a Videoton színeiben.

- Ha a sors úgy hozza, kipróbálná magát a másodosztályban?

- Még egy évig él a szerződésem a fehérvári klubbal. Amikor vége lett a bajnokságnak, szóba került a kölcsönadásom az NB II-be, több csapattól érkezett is megkeresés, ám én elsősorban Székesfehérváron képzelem el a jövőmet, itt szeretnék bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!