Sport

2017.08.24. 20:05

Mindkét fehérvári öttusázó elvérzett a selejtezőben

KAIRÓ - Négyből csak két magyar jutott az öttusa világbajnokság férfi döntőjébe, miután Demeter Bence és Harangozó is kiesett.

Káldor András

Három selejtező csoportban, összesen 77 versenyző vágott neki az öttusa világbajnokság férfi viadalának. A népes és rangos mezőnyben négy magyar, köztük két székesfehérvári pentatlonista indult harcba, hogy beverekedje magát a legjobb 36 közé, vagyis a döntőbe.

Az A csoportban a felnőttek között idén egyre több szerepet kapó Harangozó Bence 2.05:38 másodpercet úszott 200 méteren, ez 300 pontot ért a Volán Fehérvár versenyzője számára, a vívópáston pedig 13-11-es mérleggel zárt a tizedik legjobb párbajtőrforgatóként, így összesítésben a 11. helyről várta a kombinált számot. A korábbi olimpiai bronzérmes, Marosi Ádám (BHSE) ugyanekkor a 14. pozíciót tudhatta magáénak. Marosi remekül összerakta a kombinált számot, a negyedik legjobbként teljesítette a lövészetekkel megszakított futást, s összesítésben a 8. helyen masírozott a szombati döntőbe. Ugyanitt Harangozó Bence a 16. leggyorsabb volt az utolsó számban, s a csoport 14. helyén zárt. Ez azonban éppen nem ért döntőt.

A B csoportban viaskodott Demeter Bence, aki dobogós reményekkel utazott Egyiptom fővárosába. A Volán Fehérvár tusázója a 8. helyen zárta az úszást és a vívást is, úgy tűnt, nem lehet gond a döntőbe jutás, azonban a kombinált számban nagyon gyengén teljesített, s végül a csoport 20. helyén fejezte be a világbajnoki szereplést, mert óriási meglepetésre nem jutott a szombati döntőbe.

A C csoportban Kasza Róbert remekül vívott, a pástról harmadikként jött le, majd a medencében picit visszaesett, de két szám után így is a megnyugtató ötödik helyen állt, vagyis különösebben nem kellett aggódnia a döntőbejutást illetően. Nem is okozott meglepetést a KSI versenyzője, kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett nyolcadik a csoportban, s ő is fináléba jutott.

Mivel az új szabályok értelmében nem kell előre megnevezni a csapatversenyben érdekelt együttesek tagjait - a legjobb három azonos nemzetbeli eredményeit összesítik. Demeter és Harangozó kiesésével azonban a csapatversenyben nem lesznek érdekeltek a magyarok a férfiak döntőjében.

Pénteken a hölgyek versengenek a selejtezőben. Rajthoz áll a Volán Fehérvár világbajnoki címvédője, Kovács Sarolta, az Alba Öttusa SE világkupa-győztes üdvöskéje, Alekszejev Tamara, valamint Földházi Zsófia és Zs. Tóth Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!