Kiváló eredménnyel zártak az ibériai vb-n

2018.03.28. 20:36

Megyei sikereket értek el a Fejér megyei kempósok Portugáliában

Remekeltek harcművészeink a VIII. World All-Styles Championshipen.

Nagy Péter

A Zen Bu Kan Kempo Szövetség büszke delegációja a Fejér megyei sportolókkal Fotó: Versenyzők

39 ország 6314 versenyzője állt küzdőtérre a portugál viadalon, ahol három szervezet, a Hun Kempo Kai, a Zen Bu Kan Kempo és a debreceni Warrior Gym képviselte hazánkat. A különböző szövetségek „válogatottjaiban” több Fejér megyei kempós is helyet kapott. Többek között a bicskei székhelyű, de Csabdin működő Mad Max Kempo Dojo SE két sportolója, Baljer Kitti és Baljer Roxána is pazar teljesítménnyel rukkolt elő. A 6. kyus Kitti négy alkalommal is dobogóra állhatott: földharcban két kategóriában, küzdelemben pedig egyszer győzött, míg formagyakorlatban (kata) ezüstérmet szerzett a 11 éves harcos. Az 5. kyus Roxána ötször került érmes pozícióba: formagyakorlatban és félerős küzdelemben diadalmaskodott, kontakt küzdelemben egy, földharcban két második helyet hozott össze a 13 esztendős alcsútdobozi lány. Érdekesség, hogy az idősebbik Baljer nővér nem csak a sportban állja meg a helyét, a Virtuózok című komolyzenei vetélkedőben például a selejtezőkig jutott néhány éve. Sensei Tóth Károly, a testvérpár felkészítője versenybíróként tevékenykedett a megmérettetésen.

– Bíróként sajnos nem sok mérkőzésüket szurkolhattam végig, de amiket láttam, azokon komoly, meggyőző teljesítményt nyújtottak a lányok – értékelt Tóth Károly. – Egy rendkívül tehetséges testvérpárról van szó, akik amellett, hogy nagyon szorgalmasak, más sportágakban – gondolok itt a birkózásra és a szumóra – is megállják a helyüket – mesélte büszkén.

A Zen Bu Kan Kempo Szövetség büszke delegációja a Fejér megyei sportolókkal Fotó: Versenyzők

A Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség delegációjába négy fiatal került be megyénkből: a csőszi Burián Bendegúz, a fehérvári Koza Márk, a jenői Tombácz Tamás és a nagylóki Tóth Daniella. Az egykori sárosdi, jelenleg Gyöngyösön pallérozódó Koncz Viktória egyéni nevezőként indult Caldas De Rainha-ban. Koza négy kategóriában is tarolt: kétszer földharcban, egyszer-egyszer formagyakorlatban és rumble sparring-ben is a dobogó tetejére állhatott, valamint kontaktban két bronzérmet küzdött össze. Burián két elsőséget szerzett földharcban, Tombácz ugyanebben a kategóriában két ezüstérmet nyert, emellett önvédelemben és kata-ban is második lett. A jenői versenyző low kick-ben bronzéremig jutott. Tóth öt éremmel térhetett haza: földharcban két, light kontaktban egy ezüstöt, önvédelemben, illetve semi kontaktban egy-egy bronzot szedett össze. Koncz földharcban és semi kontaktban sem talált legyőzőre, formagyakorlatban két bronzérmet is besöpört. A megyei versenyzők felkészítéséért az 5. danos sensei Gáncs Ferenc és a 2. danos mester, Polgár Tamás felelt.

– A fehérvári kempósok több éve rendszeresen tagjai a válogatottnak – kezdte Polgár. – Az idei világversenyen megmutatták, hogy mennyire sokoldalú harcosok, és milyen keményen tudnak küzdeni. Nagyon jó érzés volt a magyar csapat tagjának lenni, büszke vagyok a tanítványaimra – mondta a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában