Tadashii kyokushin karatekupa

2019.05.28. 17:48

Meghátráltak a fehérvári karatésok riválisai

Fekete Gergely úgy szerzett aranyérmet a Fehérvár Karate Akadémia számára, hogy ketten ki sem álltak ellene.

Nagy Péter

Fekete Gergelynek egy mérkőzés is elég volt az aranyhoz

Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Tadashii kyokushin karatekupa Kiskunmajsán, ahol a felnőttek mellett az utánpótlás krémje is összemérte erejét kumite (küzdelem) és kata (formagyakorlat) versenyszámokban.

A Fehérvár Karate Akadémia ezúttal hét fővel képviseltette magát az alföldi városban. A viadal leginkább Fekete Gergely számára lett volna jó erőfelmérő, aki a magyar válogatottal a Világkupa-sorozat bulgáriai állomásán szerepel hamarosan. A nevezési lista szemrevételezése után azonban ketten is úgy döntöttek Fekete ellenfelei közül, hogy nem veszik fel vele a harcot, a Fejér megyei sportoló így viszont rögtön a döntőben találta magát. A fináléban sem volt túl nagy kihívásnak kitéve a székesfehérvári ifjú, aki idő előtt végzett riválisával, s így különös megerőltetés nélkül szerezte meg az aranyérmet.

Fekete Gergelynek egy mérkőzés is elég volt az aranyhoz
Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

A többiek: Reichert Jázmin, Erdélyi Albert, Tihanyi Eszter, Kulcsár László és Hortobágyi Kristóf egyaránt veretlenül lettek elsők, ráadásul Reichert és Kulcsár a gyermek, illetve a serdülő korcsoport legtechnikásabb versenyzőjének járó különdíjat is megkapta. Kulcsár Gergőnek azért nem sikerült a dobogó legfelső fokára állni, mert a döntőben klubtársától, Erdélyitől kapott ki.

Az akadémisták nagy része nyári szünetre vonul, kivéve a Dezső Kata, Fekete Gergely, Fekete Panna, Kántor Viktória négyest, amely a már említett bulgáriai Világkupán vesz részt a nemzeti együttesel. Vezetőik, Mátó Katalin és Bőke Béla ugyanitt versenybírói teendőket látnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában