Sport

2014.10.26. 20:35

Meghajolt a KAC is Székesfehérváron

Ismét négypontos hétvégét zárt a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL-ben, az Ördögök a pénteki, Linz elleni siker után vasárnap a Klagenfurtot fektették kétvállra.

Bobory Balázs

Magosi Bálint visszatérhetett volna... Csak volna, mert hiába járt le az eltiltása a szélsőnek, Rob Pallin vezetőedző úgy döntött, győztes csapaton nem változtat, így a Linz elleni sorokat küldte csatába a vezetőedző.

Úgy tűnik, a konkurenciaharc jót tesz a csapatnak, amely a Klagenfurtot is legyőzte, így az utolsó hat mérkőzéséből immár ötöt nyert meg.

Pedig nem indult jól a karintiaiak elleni találkozó, a Volán rögtön a mérkőzés elején elcserélte magát, az osztrák rekordbajnok pedig büntetett, Furey egy kipattanót kotort a kapuba, 0-1.

Hiába szerzett vezetést, nem tűnt félelmetesnek a Klagenfurt, és szerencsére a fehérváriak sem roppantak össze, tartották magukat a mérkőzés előtt megálmodott taktikához, harcmodorhoz és szorgalmasan dolgoztak.

„Jó az öreg a háznál” – tartja a mondás, persze Frank Banhaman minden látszik, csak az nem, hogy immár 39. esztendős. A fehérvári drukkerek kedvence még mindig az egyik legértékesebb játékos a ligában és félelmetes keze van. Ezt először az első harmad 12. percében, aztán a második periódus elején is bizonyította, a szélső megbüntette a vendégeket, hogy hagyták szabadon lőni és már a Volán vezetett, 2-1.

A siker felé vezető úton nagy terhet cipelt Josh Robinson is, aki a legjobb meccsét tudta le eddig a Volánban, még kettős emberelőnyben is legyőzhetetlen volt.

A befejező játékrész meghozta a magnyugtató harmadik találatot is, miközben Pöck térdét elvitte egy korong és az osztrák védő négykézláb mászott le a jégről, addig Sikorcin kiugrott középen szép góllal fejezte be a szólót, 3-1.

A Klagenfurt megpróbált mindent az egyenlítésért, két és fél perccel a vége előtt hat mezőnyjátékossal támadott, az már más kérdés, hogy a fehérváriak hatalmas helyzetekből sem találták el az üresen maradt vendégkaput. Ám ez legyen a legnagyobb baj...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!