Sport

2017.08.09. 19:16

Megállíthatatlan fejlődés - Az amerikai futball iránti rajongás "megfertőzte" a megyét

VELENCE A honi amerikai futball fejlődésének érdekében, népszerűsítésében, elsősorban a fiatalok képzésében lát lehetőségeket az együttműködésre a Baptista Szeretetszolgálat és a sportág magyarországi szövetsége, illetve a székesfehérvári bajnokcsapat.

Tihanyi Tamás

A jövőről szóló elképzelésekről tárgyalt a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában Bóka Viktor, a sportág haza szövetségének alelnöke, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapatának vezetőedzője és Czuppon István iskolaigazgató.

Elhangzott: közös érdek az amerikai futball további népszerűsítése, a sportág gyerekekkel és a szülőkkel való megismertetése, valamint a szakmai fejlődés.

Czuppon István iskolaigazgató, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Pál Tibor Kornél, az Enthroners edzője Fotó: TT

A segélyszervezet irányítója kijelentette, a fenntartásukban működő oktatási intézményekben igen szép eredményeket értek el már a különböző sportosztályok bázisára építkezve, ilyen működik Seregélyesen és Sárosdon is. Hasonló a céljuk e tengerentúlról megismert sportág, az amerikai futball területén, s ehhez minden szakmai és logisztikai segítséget készek megadni, eltökéltek abban, hogy céljaikat megvalósítsák.

Mindez pedig egybevág a magyar sportági vezetők érdekeivel, hiszen Fehérváron a szakmai fejlődés érdekében elsősorban edzőkre lenne szükség, olyan szakemberekre, akik képesek azt a "pluszt" hozzáadni a munkához, amely az amerikai trénerek sajátja. A velencei általános iskolában, amely rövidesen gimnáziummá fejlődik, akár korosztályos csapatot - vagy ha igazán komoly érdeklődés mutatkozik -, csapatokat lehetne kiállítani, az edzéseket pedig az Enthroners székesfehérvári bázisán, a minden igényt kielégítő First Fielden tarthatnák.

A segélyszervezet és a magyar sportági vezetők együttműködése pedig nem csak egyesületi, hanem szövetségi szinten is minden fél számára gyümölcsöző lehet - állapították meg a megbeszélés résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!