Foci

2020.01.25. 12:15

Még idegenben is kötelező nyernie a Puskásnak

A sereghajtó otthonába látogat a Puskás Akadémia csapata a labdarúgó NB I. tavaszi nyitányán – a Kaposvári Rákóczi FC ellen csak a győzelem az elfogadható a PAFC számára.

Korondy Tamás

Legutóbb lefocizta a Puskás az újonc kaposváriakat

Fotó: PFLA

Bravúros győzelmeket gyűjtött be Hornyák Zsolt legénysége az őszi szezon végén – megverték a Videotont, és a Mezőkövesd mellett a Fradival is leikszeltek. Mégis csalóka lehet ez a kép, hiszen legutóbb mégis csak december közepén nyert utoljára a PAFC – akkor is a Magyar Kupában a Dabas-Gyónt győzték le – az óév zárófordulójában fontos három pontot adtak ajándékba a Zetének, és bármennyire is elfogult szemmel próbáljuk nézni, a spanyolországi felkészülési mérkőzések sem éppen úgy sültek el, ahogyan Hornyák Zsolt azt előre elképzelte.

Fontos posztokon változott a keret – többek között Eze­kiel Henty is távozott a támadók közül, ám Deutsch László és Tamás Nándor személyében vérfrissítés is történt a kék mezes felcsútiaknál.

Legutóbb lefocizta a Puskás az újonc kaposváriakat
Fotó: PFLA

Mondhatnánk, hogy a forma a Kaposvár mellett szól – Disztl László legénysége az utóbbi 5 párharcából négyszer győztesen hagyta el a játékteret – ám érdemes a részleteket is figyelembe venni. A DVSC elleni győzelem bravúrosnak mondható (4-1), ám az Ózd ki sem állt a Magyar Kupában a Kaposvár ellen, majd a felkészülési mérkőzéseken török, illetve azeri ellenféllel találkoztak, majd az osztrák Mattersburggal is meccseltek, s nyertek a három meccsből kétszer is.

A két csapat mégsem ugyanaz a kávéház – a PAFC közel háromszor annyi ponttal rendelkezik, mint a házigazdák, ez pedig kellő önbizalmat kell adjon számukra a 17 órakor kezdődő találkozóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában