Sport

2009.08.05. 02:29

Mecsek-rali: pechsorozat

Pécs - Sokáig emlékezetes marad a Mecsek-rali, hiszen volt látványos bukás, egy állítólagos ütés, no és maga a verseny, ahol Fejérből csak Szenner Zsolték értek be a célba.

Matók János

Azzal kezdődött a Mecsek-rali, hogy ezúttal csak két Fejér megyei páros állt rajthoz. Aztán azzal folytatódott, hogy a Lévai Ferenc, Táborszki Attila duó (Honda Civic Type R/3) a prológ után, már az első gyorsasági szakasz 5. kilométerén kénytelen volt befejezni a versenyt.


Botka Dávid és Szenner Zsolt a 6. helyen zárt Mitsubishivel
Fotó: FMH-illusztráció

- Akkor sajnos a belső féltengelycsuklója ismét szétcsúszott, így megszűnt a bal oldali hajtásunk. Bár az autó tovább tudott volna menni, de megálltunk, mert a sebváltóban több milliós lett volna a kár. Tök esélytelenek voltunk egy féltengellyel, annak meg nem volt értelme, hogy autókázzunk a futamon. Azóta is azon gondolkodunk, hogy miként történhetett meg ez ismét velünk. Azt csináltuk, mint eddig, ezért sem értjük az okát. Lassan két éve, hogy ilyen féltengellyel megyünk, és ez is egy gyári csukló volt. Nagyon elkenődtem, igazából túl sok kedvem most nincs a versenyzéshez. Péntekig ki kell derülnie, hiszen addig le kell adni a nevezést a Nyírség-ralira - mondta elkenődve Lévai Ferenc.

Aztán folytatódott Túri és Tóth hatalmas esésével: a Subaru 170-es tempónál lecsúszott az útról, és egy fának csapódott. A gép gyakorlatilag nullára amortizálódott, a pilóta, Turi megúszta egy kulcscsont-töréssel a bukást. Szintén eldobta a verdáját a bajnoki címre is esélyes Spitzmüller, Kazár egység, mert rosszul választottak gumit. Aztán kiesett Asi is, akit viszont vetélytársának, Ranga Lászlónak a testvére, Ranga Péter szeretett volna lefotózni a szerinte tiltott szerviz miatt. Ebből indult ki a balhé, miszerint Asi egy csavarkulccsal megütötte volna a másikat...

Végül Fejér megyei szempontból jól zárult a viadal, hiszen a Botka Dávid, Szenner Zsolt egység (Mitsubishi Lancer Evo IX, N/4) az abszolút 12., a kategória 6. helyén zárt.

- Nagyon jó volt minden, csak egy csomó dolgot másként kell csinálni. Nem voltunk rosszak, de azért jobb eredményre számítottunk. Ez egy egyszerű gép, csak be kell ülni és hajtani. Az volt a célunk, hogy egy jót és tökéleteset gyakoroljunk. Botka, a pilóta is azt mondta, hogy három éve nem versenyzett egy ilyen jót, mint most - mondta a navigátor, Szenner Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!