Sport

2006.09.25. 02:29

Meccs, egy gólig

Székesfehérvár - Az FC Fehérvár labdarúgócsapata a Dunakanyar-Vác legénységét látta vendégül. Bár a rendezők a Fehérvári vigasságok miatt a későbbi kezdés mellett döntöttek, mégis kevesen voltak a Sóstói Stadionban.

nincs nev

- Szerkezetben aligha tudjuk meglepni a Vácot, hiszen ismerik a játékunkat. Tennünk kell azt, amit tudunk, és ezt lehetőleg jól. Adott a keret, ezt kell a játékosoknak jó egyéni teljesítménnyel, tartalommal megtölteni - mondta Csertői Aurél, a fehérváriak szakvezetője.

A kezdés előtt többen arról beszélgettek - a szurkoló már csak ilyen -, hogy akár a gólkülönbség javítása is elképzelhető...

- Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, senki se higgye, hogy túl könnyen nyerhetünk. A győzelemnek is örülünk a végén - vélte Csertői.

A lelátón, a nézők között ült a csapat játékmestere, Dvéri Zsolt is.

- Azt várom a társaktól, hogy valósítsák meg azt, amit a héten az edzéseken gyakoroltunk mind támadásban, mind pedig védekezésben - jelentette ki a játékos.

Az első percek változatos, jó játékot hoztak, valamivel aktívabb hazai csapattal. Először a 9. percben alakult ki ígéretes helyzet, Györök szöglete megtalálta a magányos Kuttort, de beleértek a lövésébe, jöhetett az újabb sarokrúgás. Az ellentámadásnál Györök szép szerelése kapott tapsot. A 12. percben Lattenstein 25 méterről lövésre azánta el magát, a lehető legoptimálisabban eltalált labdája a léc alá vágódott, 1-0. Váci válasz: a 15. percben Svintek is kapura küldött egy sistergőt, ezt Sebők hűtötte jó védésével. Pörgött a játék, a 18. percben Sitku átadását Alumona lőtte rá, Köteles kapus teljesítette a kötelességét. A 20. percben jöhetett volna a második, Fakas B. ugratta ki Alumonát, akit már csak a kapus jelenléte zavart, így aztán lövés helyett középre gurított, a vendég védők pedig sebtiben eltakarították onnan a játékszert. Húsz perc után elfogyott a lendület, a szünetig két váci és egy fehérvári lehetőséget jegyezhettünk még fel.

Térfélcsere után a vendégek kezdeményeztek többet, helyzet nélkül. Az első félidő első feléhez képest (no meg a másodikhoz is...) igencsak csendesen csordogáltak a percek, sokat hibáztak a pályán lévők. Negyedóra elteltével elszórt fütty hallatszott a lelátón, ami később egyre kevésbé lett elszórt, mind folyamatosabban tették nyilvánvalóvá elégedetlenségüket a szurkolók. A 64. percben Alumona lesgólja törte meg fél másodpercre az unalmat. Majd az FC Fehérvár kettős cseréje jelentett eseményt, és hozott némi reményt, hátha az újak játékukkal hoznak némi üde színt az este ásító egyhangúságába. Hiába várták. A 82. percben Laskai hűtötte a vért az FCF szimpatizánsok ereiben, de Sebők védett, a 90. percben Szabó lövése után Sebők bravúrja kellett két pont megmentéséhez.

A csapat győzött, ez öröm, és 3 pontot ért. A többit, vagyis azt a 70 percet fedje jótékony feledés...

FC Fehérvár-Dunakanyar-Vác 1-0 (1-0)

Székesfehérvár, 1500 néző, vezette: Szabó Sándor (Tóth, dr. Varga).

FC Fehérvár: Sebők Zs. 6 - Csizmadia 6, Fehér Zs. 5, Kuttor 6, Mohl 6 - Lattenstein 6 (Bozics, 69., -.), Schwarz 6, Farkas B. 6, Györök 5 (Terék, 90., -) - Alumona 5, Sitku 5 (Horváth F., 69., -). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Dunakanyar-Vác: Köteles 6 - Kunzo 5, Udvari T. 5, Kovács P. 5, Gáspár 5 - Farkas P. 5 (Rob, 46. 4) - Laskai 6, Svintek 5, Sinkó 6 (Vén, 75., -)- Kulcsár T. 5 (Palásthy, 67., -)- Szabó V. 5. Vezetőedző: Gergely Károly.

Sárga lap: Lattenstein (Farkas P. megrúgásáért) a 16. percben, Farkas P. (Györök visszahúzásért) a 34. percben.

Gólszerző: Lattenstein a 12. percben.

Szögletarány: 8:3 (6-0).

Csertői Aurél: - Az mérkőzés első felében jól játszottunk, voltak lehetőségeink, már ekkor eldönthettük volna a mérkőzés sorsát. Ekkor ez nem sikerült. A folytatásban változott a helyzet, a találkozó második felében a Dunakanyar-Vác játszott valamivel jobban. Ekkor lényegesen kevesebb lehetőségünk volt, mint korábban. Sőt, a vendégek megállításához kellettek kapusunk bravúrjai.

Gergely Károly: - Nem feltartott kézzel jöttünk a tavalyi bajnokság bronzérmesének az otthonába. Játékunkal igazoltuk ezt. Úgy érzem, lett volna lehetőségünk arra, hogy döntetlent érjünk el, és pontosan utazzunk haza. Nem sikerült, azt különösen sajnálom, hogy ilyen balszerencsés góllal kaptunk ki, mert nem mindannap találja el játékos ilyen jól a labdát, mint tette azt Lattenstein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!