Sport

2016.12.26. 20:55

Mayer Szabina kihagyja az idei bajnokságot

Székesfehérvár - A 2016-17-es szezon hátralevő időszakát kihagyni kényszerül az Alba Fehérvár KC 28 esztendős kulcsfigurája, a beállós Mayer Szabina.

Horog László

A válogatottban is számításba vett kézilabdázó az EHF-kupa második játéknapján, szeptember közepén, Gdyniában, az első félidőben, egy rossz mozdulat következtében szenvedett súlyos térdsérülést. Azóta nem számíthat rá klubedzője, Deli Rita, valamint a válogatott szövetségi kapitánya, a dán Kim Rasmussen sem.

- A lengyelországi összecsapás másnapján repültünk haza, Ferihegyről az utam azonnal egy fővárosi klinikára vezetett, ahol a térdsérülések specialistája, Majzik Ernő megvizsgált, azt állapította meg, amire számítottam, elszakadt a keresztszalagom. A mérkőzésen hallottam a reccsenést, évekkel ezelőtt, amikor a másik térdem sérült meg, hasonló volt a hang és az érzés, valamint a fájdalom. A műtétre három héttel később került sor, ugyanis ennyit kellett várni, hogy a gyulladás megszűnjön a térdemben. A beavatkozás szerencsére nagyon jól sikerült az orvosok szerint.

Mayer Szabina (feketében) nagyon hiányzik az Alba Fehérvárból, de neki is nehéz játék nélkül Fotó: Koppán Viktor

- Hol tart a rehabilitációban?

- Még az elején. Az utcai sétánál fájdalmam nincs, a lábam stabilitásán igyekszem folyamatosan javítani. Statikus mozgásokat végzek, valamint szobabiciklizem és szorgalmasan járok gyógytornára, erőnléti edzővel is dolgozom.

- A visszatérésre mikor kerülhet sor?

- A 2016-17-es idényben sajnos már nem. Egy ilyen sérülést követően hét hónap a gyógyulási idő, én optimális esetben május elején térhetnék vissza, de nincs értelme kockáztatni. Ez a szezon számomra nagyon korán, szeptember közepén véget ért.

- A szerződése a nyáron lejár, ezért különösen rossz, hogy csak hónapok múlva kezdheti a tréningeket.

- Ez valóban nem szerencsés, de nem aggódom a pályafutásom további alakulása miatt. Most az a legfontosabb, hogy ismét tökéletes legyen a lábam. A sérülésemet megelőző másfél évem kimondottan jól sikerült, jól ment a bajnokságban, visszakerültem a válogatottba, minden jel arra mutatott, hogy az új kapitány számít rám. Az augusztusi edzőtáborban éreztem a bizalmát, Kisfaludy Anettel sokat voltam pályán támadásban. Úgy gondolom, ha nem sérülök meg, szerepeltem volna a nemrégiben véget ért, svédországi Európa-bajnokságon. A megállapodásom a fehérvári klubbal a nyáron lejár, nem tudom, miként alakul. Úgy gondolom, lesznek ajánlataim más kluboktól is, ám először természetesen a fehérváriakat hallgatom meg. Balássi Imre már jelezte, annak ellenére készek hosszabbítani velem, hogy az idei szezonban nem számíthatnak rám. A vezetőedző, Deli Rita is többször mondta, visszavárnak. Nyilatkozta, ha nem sérülök meg, előrébb tartanánk, több ponttal rendelkeznénk. Nem volt könnyű a tévé előtt ülve nézni a meccseket, miként a lelátón sem egyszerű. Néha úgy érzem, legszívesebben befutnék a pályára, szeretnék segíteni a csapatnak. Természetesen ott leszek december 30-án, a békéscsabaiak elleni, hazai bajnok mérkőzésen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!