Csak tiszta forrásból

2017.12.13. 13:30

A patinás MÁV Előre SC fehérvári kötődésű fiatalokra épít

A MÁV Előre SC a nyár folyamán tisztújításon esett át, az új elnök, Nagy Róbert tájékoztatta lapunkat az egyesületben történt változásokról.

Káldor András

Nagy Róbert húszéves sportvezetői tapasztalattal vállalta el a MÁV Előre SC irányítását

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Nagy Róbert röplabdázóként kezdte, de korán abbahagyta, és 18 éves korától tíz éven keresztül edzősködött, majd megalakította az Alba Line röplabdaklubot, amelynek elnöke lett. Húszéves sportvezetői rutinnal felvértezve a nyár folyamán vette át Bozsák Károlytól a patinás, több mint százéves egyesület irányítását.

- 2014-ben eredetileg arról volt szó, hogy a MÁV Előréből a megyeszékhely egyik legnagyobb klubja lehet, aztán mégis aránylag kevés szakosztállyal indult a munka az újjászervezést követően.

- Kétségtelen, hogy eléggé zaklatott évek után vettem át a klubot, igazán nem volt gazdája, hiszen elődöm, Bozsák Károly is nehéz helyzetben került az élére Dévényi Tibor 2012-ben bekövetkezett halála után. Akkor a sakk, illetve a természetjáró szakosztály tartozott már csak hozzánk. Három éve valóban úgy tűnt, hogy kilenc szakosztálya lehet a klubnak, de idejekorán kiderült, hogy ezt az eredeti elképzelés szerint nem lehet megvalósítani. Majd elindultunk az alapoktól, a kézilabdázókat képviselő Alba Regia KSE-vel együtt a Kodolányi FRKE csatlakozott a MÁV Előre SC-hez, valamint a Vízügy asztaliteniszezői is mellettünk tették le a voksukat. Ezeken kívül a természetjáró szakosztály is megmaradt.


Nagy Róbert húszéves sportvezetői tapasztalattal vállalta el a MÁV Előre SC irányítását

- Mindkét nem képviselői sikeresen szerepelnek a felnőtt röplabda-bajnokságokban, milyen célokkal vágtak neki az idei évnek?

- A férfiak az NB I-ben az elvárásoknak megfelelően szerepelnek, míg a női csapatunk az NB II-ben a feljutásért lesz nagy harcban a Balatonfüreddel. Az utánpótlásunkat pedig együttműködési megállapodás nyomán a Fésűs Röplabda Akadémia adja. Amikor egy játékos az utánpótlás-korosztályból kiöregszik, akkor automatikusan a MÁV Előréhez igazol. A hosszú távú célunk, hogy mind a fiúknál, mind a lányoknál is fehérvári magból egy, a bajnokságban az élmezőnybe tartozó csapatot hozzunk létre. Hogy elmondhassuk magunkról: fehérvári játékosokból álló csapattal tudunk akár magyar bajnoki címet is nyerni. Erre a lányoknál elég nagy esély van, két-három éven belül meghatározó NB I-es gárda lehetnek. Ráadásul öt korosztályos válogatott játékossal rendelkeznek, akiket szeretnénk megtartani.

- Mi a helyzet a kézilabdázókkal?

- A férfi kézisek maradhattak volna NB I/B-sek, de jobbnak láttuk őket egy osztállyal lejjebb szerepeltetni, itt megerősödhetnek. A cél itt is, hogy saját nevelésű játékosokból álló csapattal néhány éven belül visszakerüljenek

a második vonalba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában