kosárlabda

2018.03.25. 18:30

A második negyed döntött az Alba-Körmend meccsen

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen ezúttal – ebben az idényben először – az Egis Körmend nyert az Alba Fehérvár ellen a férfi kosárlabda bajnokság 26. fordulójában.  

Káldor András

Egis Körmend – Alba Fehérvár 79-67 (16-21, 27-10, 20-19, 16-17)

Vezette: Benczur, Győrffy, Jakab

Körmend: Wright 4, Hollins 23/18, Ferencz 10/6, Tuoyo 10/6, Horti 2. Csere: Fanning 13, Csorvási 10, Halász 5/3, Davis 2. Vezetőedző: Gasper Potocnik

Alba: Hill 17, Mohammed 21/6, Simpson 2, Lóránt P. 16/3, Keller Á. 6. Csere: Horton 4, Pointer 1, Keller I., Filipovics, Kovács Á. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Alhaji Mohammed (kékben) 21 pontot termelt, de ez is kevésnek bizonyult Fotó: Unger Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

Nehezen kapott erőre az Alba, Justin Tuoyo az első támadásból, triplából szerzett előnyt a házigazdáknak. Embert fogott mindkét csapat, Kasey Hill volt az első fehérvári pontszerző, de a 2. percben Ferencz Csaba triplája után már 8–2-re a Körmend vezetett. A kinti dobások ugyan nem mentek az Albának, a 6. percben Lóránt Péter középtávoli kosárból egyenlített, sőt Alhaji Mohammed kettő plusz egy dobásából már a Fehérvárnál volt az előny (8–11). Ezt követően feljavult a védekezés, állandósult az Alba vezetése. Lóránt duplája ült, és 10–18nál már nem húzta tovább Gasper Potocnik, és időt kért. A negyed hajrájában közelebb férkőztek a hazaiak, de a folytatás vált igazán rémálomszerűvé fehérvári szempontból a második tíz percben. Előbb 12–0-s sorozatot produkáltak a piros-feketék, akik nemcsak visszavették a vezetést, hanem hétpontos előnyt kovácsoltak a 13. percre Ferencz Csaba triplája után (28–21).

Nehezen tudott felzárkózni az Alba, Hill kettő plusz egy dobása után hat lett közte, de ezután is határozottabbnak tűnt a Körmend a palánk alatt, míg a Fehérvár több középtávoli dobással kísérletezett, eredménytelenül. Jó néhány fehérvári védekezési hiba eredményezte azt, hogy a nagyszünetre 12 pontos körmendi előnynél mehettek a csapatok.

A pihenő után Keller Ákos eladott labdájával Marcus Wright gyalogolt be a palánk alá, és értékesítette a ziccert (45–33). A lepattanók terén is jobban állt a Körmend, és a büntetőzés sem ment, ezek is egymás után kimaradtak. Ebben az időszakban Hill próbálta csapatát mecscsben tartani, de a különbség csak lassan csökkent (49–43). Nem jött a fordulat, sőt Hollins második, és harmadik hármasa után visszaállt a 12 pontos hazai vezetés a 26. percben (55–43). Továbbra sem ment az Albának, rendkívül pontatlanok voltak a dobások, ezen enyhített ugyan Mohammed első triplája (57–46). 13 pontos hazai előnynél indult a záró tíz perc, melynek eleje ismételten a hibákról szóltak, mindkét oldalon. Halász Ákos pontjaival először volt 18 egység a két csapat közötti különbség a 32. percben, majd Hollins hármasa tovább mélyítette a szakadékot.

A hajrához érve sem sikerült újítani, a vendéglátók rutinosan tartották azt a különbséget, amely elegendő volt a meccs megnyeréséhez. Az egész összecsapáson 11 triplát ért el a Körmend, ám erre csak három válasz érkezett az Albától. Ezenkívül a hazaiak megnyerték a lepattanó csatát is 43–40-re. Ráadásul megerősítették dobogós helyüket a körmendiek, és a Falco vereségével felléptek a tabella második helyére.

– A Körmend a játék szinte minden elemében felülmúlt bennünket. Mi is keményen küzdöttünk, az első negyedben jól is játszottunk, de utána a támadásokban sokat hibáztunk. A dobóteljesítményünk, főleg a távoli, nagyon gyenge volt – mondta a mérkőzés lefújása után Dzunic Branislav.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában