Aláírt az ötödik idegenlégiós

2019.08.13. 17:49

Markis McDuffie is a fehérváriakat erősíti a következő szezonban

A 21 esztendős tengerentúli kosaras vélhetően a hét második felében érkezik az élvonalbeli Alba csapatához.

Horog László

Markis McDuffie magasbedobóként szerepel

Fotó: AAC

Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának ügyvezetője, Simon Balázs a hétfői tréninget megelőzően már utalt rá, hogy kedden várhatóan bejelentik az ötödik vendégmunkást. A sportvezető másnap bejelentette, a fiatal kosaras, Markis McDuffie is a Gáz utcában pattogtat szeptembertől. Az amerikai egyetemi bajnokságból érkező magasbedobó az NBA-ben képzelte el további karrierjét, ám nem járt sikerrel. Persze, nem kizárt, hogy a folytatásban bemutatkozhat a világ legerősebb bajnokságában, de erre az elkövetkező egy évben biztosan nem kerül sor. A tervek szerint a hét második felében érkezik és áll munkába McDuffie.

A 21 éves játékos – szeptember 6-án tölti 22. életévét – az NCAA-ben szerepelt az elmúlt időszakban. A 203 centiméterre nőtt, 99 kg súlyú, 4-es, valamint 3-as poszton is bevethető sportoló az információk szerint atletikus, jól lepattanózik és pontosan céloz kintről is. New Jersey állam Paterson városában született, középiskolás évei során a St. Anthony gárdáját erősítette, egyetemistaként pedig a Wichita State együttesét. A csapatban 11,8 pontot átlagolt összes fellépésén, a legutóbbi szezonja jól sikerült, 18.2 pont fűződött a nevéhez, valamint öt lepattanóval is jelentkezett.

Alejandro Zubillaga Jimenez és Adrian Ariza Medina (jobbra)
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Amíg az új amerikai megérkezik, addig a többiek szorgalmasan gyakorolnak. Az Alba első edzőmeccsét Oroszlányban vívja szombaton este zárt kapuk mögött. A magyar felnőttválogatottnál egy hetet töltő, ám a nemzeti együttessel a görög tornára végül el nem utazó Takács Milán is a társakkal készül az Alba Regia Sportcsarnokban.

Markis McDuffie magasbedobóként szerepel
Fotó: AAC

– A térdkalácsommal bajlódtam az utóbbi hónapokban, emiatt nem repültem el Krétára. Amit nagyon sajnáltam, mert alkalmam lett volna pályára lépni a világ egyik legjobb játékosa, a tavalyi NBA-szezon legértékesebbjének választott görög Giannis Antetokunmpo ellen. Persze, nem biztos, hogy játszottam volna, az azonban egyértelműen jó jel volt, hogy a szövetségi kapitány az utazó keretben vett számításba. A múlt héten pihentettem a lábamat, minden rendben ment, most már teljes értékű edzésmunkát végezhetek. A tavalyi szezonban egyre több lehetőséget kaptam a középszakaszban, az alsóházi meccseken pedig kimondottan sokat voltam a pályán. Remélem, lesz lehetőségem megmutatni magam az új szezonban is – közölte a fiatal Takács Milán.

Jesus Ramirez vezetőedző két új segítője is munkába állt, Alejandro Zubillaga Jimenez másodedző és Adrian Ariza Medina erőnléti tréner. Előbbi a LEB Plata harmadosztályú együttesét vezette az elmúlt idényben, amely az élvonalban meghatározó Fuenlabrada fiókcsapata. A 42 esztendős tréner ezt megelőzően a szintén jól ismert Joventut Badalona együttesében volt másodedző, döntően a centerek képzésével foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában