Sport

2009.04.16. 02:29

Már csak nyolc nap a jégkorong vb-ig

Székesfehérvár - Jövő hét pénteken, azaz április 24-én megkezdi szereplését az A csoportos jégkorong-világbajnokságon, Zürichben a magyar válogatott Szlovákia csapata ellen.

Bobory Balázs

Remek körülmények között készül a magyar csapat Pat Cortina városában , Münchenben az év legfontosabb eseményére. A szövetségi kapitánynak sűrűek a napjai, hiszen klubcsapata, a bajor főváros büszkesége, a másodosztályú EHC nagy harcban áll a feljutásért, amely ugyan ebben a szezonban még nem volt cél az együttesnél, de a vezetők mégis örülnének a bravúrnak.

Cortinának azonban más, gigászi feladatai is vannak, hiszen a magyar válogatott már hétfő óta élvezi München vendégszeretetét. Persze a mieink nem sörözgetéssel és virslievéssel múlatják az idejüket, kedden például háromszor is tréningeztek, de szerdára is akadt gyakorlás, no meg némi fakultatív program: Svasznek Bencécék az Allianz Arénát tekinthették meg.

Összesen huszonheten bíznak még abban, hogy benne lesznek a nevezhető, 25 fős keretben, Jobb Dávidtól, az Alba Volán 19 fiatal bekkjétől még vasárnap köszönt el a szakmai stáb. Minden bizonnyal még két csatár marad majd ki a Svájcba utazó együttestől, egészen biztosan nem lesz felemelő érzés azoknak a játékosoknak búcsúzni, akik utolsóként esnek ki majd a rostán.

Sérültje nincs a keretnek, bár Kovács Csaba válla még bizonyos feladatok közben fáj, így ilyenkor könnyített munkát végez a fehérvári támadó. A többiekkel nincs probléma, éretten, nagy fegyelemmel dolgoznak.

Érdekes lehet, de nem meglepő, hogy a fogadóirodák a magyar együttes esélyeit taksálják a legkevesebbre a világbajnokságon, ha a mieink - vagy a franciák - nyerik az A csoportos vb-t, akkor akad olyan iroda, amely 2001-szeres pénzt fizet a szerencsésnek. Hiába tűnik búsásnak a haszon, ezzel az eshetőséggel sajnos még nem kell nagyon számolni.

Pat Cortina alakulata nem játszik edzőmérkőzést az EHC Münchennel az edzőtáborozás alatt, a világbajnokságig most már csak egyetlen összecsapás vár a piros-fehér-zöldekre, mégpedig jövő szerdán, Svájcban, a világbajnoki címvédő orosz válogatott ellen...

Alig lesz olyan válogatott a svájci vb-n, amelyikben ne szerepelne valaki az Észak-Amerikai Profi Jégkorong Ligából, azaz az NHL-ből. A tengerentúlon most kezdődik a rájátszás, a kapitányok azokból a csapatokból válogathattak, akik nem jutottak be a legjobb tizenhat együttes közé. Természetesen a kanadaiak kerete tűnik a legfélelmetesebbnek, tele vannak világsztárral a juharleve-lesek, a de Szlovákia sem panaszkodhat... Olyan lesz ez, mint a csillagok háborúja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!