darts

2019.12.23. 21:52

Már 4 szettre megy a játék

Hétfőn este befejeződtek a felső ágon a harmadik fordulós (vagyis már 4 nyert játszmára menő) összecsapások a 2020-as dartsvilágbajnokságon – a szenzációt továbbra is a 3 napja az osztrák Mensur Suljovicot is legyőző Fallon Sherrock szolgáltatja.

Korondy Tamás

Adrian Lewis szenved, de már a legjobb 16 között van Fotó: PDC

Vasárnap este pályára lépett többek között a regnáló világbajnok holland Michael, van Gerwen, s sima 4-0-val intézte el Ricky Evanst.

A hétfő délután már jóval izgalmasabb összecsapásokat hozott. A nemrégiben ifjúsági világbajnoki címet szerző brit Luke Humphries 4-2-re verte a német Nico Kurzot, majd jött a két angol, Darren Webster és Adrian Lewis mérkőzése.

A. Lewis–D. Webster 4-3 (2-3, 1-3, 3-2, 3-2, 2-3, 3-2, 4-2)

A kétszeres világbajnok Adrian Lewis kétszettes hátrányból táncolt vissza a meccsbe úgy, hogy ellenfelének közben kilencnyilas lehetősége is volt (a lehető leggyorsabb kiszállási lehetőség, a tökéletes leg – a szerk.)

Adrian Lewis szenved, de már a legjobb 16 között van
Fotó: PDC

Utánuk jött a rendező PDC 2018-as és a 2019-es ifjúsági világbajnoka a belga Dimitri Van den Bergh személyében, aki szintén 4–2-vel lépte le a tavalyi világbajnoki döntős Michael Smith-t kiejtő Luke Woodhouse-t.

Lapzártánk után kezdődött az esti program, név szerint a Dave Chisnall–Jeffrey de Zwaan, a Gary Anderson–Ryan Searle, és a Peter Wright–Seigo Asada találkozók.

A dartsvilágbajnokság a karácsonyi ünnepek alatt pihenőre vonul, de 27-én ismét újult erővel közvetíti továbbra is a Sport TV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában