Sport

2017.06.19. 19:05

Máltára utazik a Videoton

NYON Hétfőn 13 órától tartották meg a svájci Nyonban az Európa Liga első selejtezőkörének sorsolását. A magyar csapatok közül a Videoton a máltai Balzant kapta ellenfélül.

Szupkai Gábor

Az utóbbi években már a nemzetközi labdarúgókupák legelső selejtezőfordulójában is érdekeltek a magyar csapatok. Sajnos sokuknak idejekorán véget is értek a küzdelmek, tavaly a Videoton bírta legtovább, és erre idén is jó esély mutatkozik.

Merthogy első ellenfelük közel sem egy verhetetlen tizenegy, a máltai bajnokság tavalyi ezüstérmese, a mintegy 4000 lakosú Balzan városának csapata.

Az Európa Liga tavalyi kiírásában a dán FC Midtjylland csapata jelentette a Videotonnak a végállomást Fotó: Molnár Artúr

- Papíron talán a legkönnyebb ellenfelet kaptuk, úgyhogy mondhatjuk, hogy szerencsénk volt a sorsoláson. Ettől függetlenül egyáltalán nem szabad félvállról venni ezt az összecsapást. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb alaposan fel fogja térképezni a máltai ellenfelünket. Ugyanakkor a továbbjutás számunkra kötelező, akárkit is kaptunk volna az első körben. Amikor Olaszországban szerepeltem, akkor minimális rálátásom volt a máltai focira, hiszen az olasz alacsonyabb osztályokban szereplő játékosok közül többen is kaptak ajánlatot máltai élcsapatoktól. Tavaly az összes nemzetközi párharcunk alkalmával mi játszottuk az első mérkőzést hazai pályán, most is otthon kezdünk. Nyilván valamivel könnyebb a helyzet, ha a visszavágó mérkőzést játssza egy csapat hazai pályán, de ahogy mondtam, az első körből bárki ellen, bármilyen körülmények közt kötelező számunkra a továbbjutás - nyilatkozta a csapat hivatalos oldalán a kapus, Kovácsik Ádám.

Az első mérkőzést június 29-én, míg a visszavágót július 6-án rendezik meg. A párharcot a Videoton kezdi hazai pályán.

A többi magyar csapat közül az Európa Ligában a Vasas FC ellenfele az izraeli Beitar Jeruzsálem lesz, míg
a Ferencváros egy lett csapatot, az FK Jelgavát kapta.
A zöld-fehérek odahaza kezdenek, míg az angyalföldiek idegenben rajtolnak.

A magyar bajnok Bp. Honvéd a második fordulóban kapcsolódik be a Bajnokok Ligája küzdelmeibe, és a kiemelt csapatok közül a válogatott hátvéd Korhut Mihály együttesét, az izraeli bajnok Hapoel Beer-Sevát kapta.

MARKO NIKOLICS TISZTELI AZ ELLENFELET

- Egy-két napon belül minden fontos információ rendelkezésünkre áll majd a Balzanról, komolyan kell vennünk az első ellenfelünk feltérképezését is. Meccseltem már máltai csapat ellen egy korábbi selejtezősorozatban, akkor sikerrel járt
a csapatom, de el kell mondani, hogy a máltai labdarúgás is évről évre fejlődik. Tisztelnünk kell az ellenfelet, koncentráltan kell játszanunk mindkét mérkőzésen az első perctől az utolsóig, akkor meglesz a továbbjutás. Egy honfitársam, Marko Micsovics ül az ellenfél kispadján, őt jó edzőnek tartom. Van két montenegrói és egy szerb labdarúgó is a keretben, ők is jó játékosok, de nem szabad lebecsülni a máltai kerettagokat sem. Komolyan, legjobb tudásunk szerint készülünk a párharcra, a saját játékunkra kell figyelnünk és akkor ott leszünk a második körben. Az első tétmérkőzések egyébként mindig nehezek a szezon elején, nálunk ráadásul most az a helyzet, hogy nem is a bajnokságban kezdünk, így nagyon gyorsan formába kell kerülnünk - ezért dolgozunk keményen a következő napokban is - mondta a vezetőedző.

A fehérváriak továbbjutásuk esetén a Nomme Kalju (észt) - B36 Tórshavn (feröeri) párharc győztesével találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!