Sport

2017.02.01. 19:50

Magabiztos hazai diadal

Székesfehérvár - A tabellán utolsó előtti műegyetemisták látogattak Fehérvárra, a hazaiak 101-75-re győztek.

Horog László

Egyoldalú mérkőzést ígért a listavezető és a tabellán 13. gárda csatája, a bajnokesélyes hazaiak 12-3-as, a vendég fővárosiak fordított, 3-12-es mérleggel várták a találkozót. Lóránt Péter duplájával indult a derbi, majd a vendégek irányítója, Smith dobhatott két büntetőt, csak az egyik volt sikeres.

Az amerikai vendégmunkás kis híján vezetést szerzett, ám lépéshibát vétett, a túloldalon Lóránt növelte az előnyt. Edwards zsákolása nem jött össze, gyorsan javított, kevésbé látványos, ám biztos, megoldással. Singh triplája célt ért, egyenlítettek a fővárosiak, 6-6. Taylor pontjaival ötre nőtt a különbség, a pöttöm irányító második hármasát elhibázta, Shepard a gyűrűbe pöccintette a labdát, a vendégek trénere időt kért, 13-6.

Justin Edwards (fehérben) elemében volt, triplákat szórt és zsákolt, 18 pontot dobott a MAFC ellen
Fotó: Koppán Viktor

Poscic révén jöttek közelebb a látogatók, Shepard labdája leperdült a gyűrűről, amit Edwards húzott a hálóba, öt perc elteltével 15-10-re vezettek a hazaiak. A vendégeknél Lakits helyén Kovács Ádám lépett pályára, Edwards bátran tüzelt, első hármasa bement, a második nem, de azonnal javított közelről, majd Shepard is betalált, 21-13. Taylor és Keller Ákos leült pihenni, Tóth Péter és Farr kapott bizalmat, Edwards középtávolról volt eredményes, Shepard kétszer zsákolt, az egyetemisták trénere ismét időt kért, 27-13. Singh hármasával kicsivel közelebb jött a MAFC, az első negyedet Edwards szinte félpályás, elképesztő kosara zárta, a duda pillanatában, 35-21. Farr is megkezdte a pontok gyűjtögetését, hirtelen összeszorgoskodott hatot, tovább nőtt az előny, 40-25. Keller Iván és Burgess is bizalmat kapott Dzunictól, előbbi hármasa leperdült a gyűrűről, azonban közelről már nem hibázott, a másik palánknál Smith volt eredményes, őrizte magabiztos előnyét a házigazda. Visszatért Keller Ákos, Farr helyett, testvérét pedig Edwards váltotta. Singh pontjai nyomán Dzunic időt kért, a félidő zárása előtt három perccel, 47-38-nál. Lóránt és Shepard pontjaira Singh és Poscic válaszolt, Dzunic időt kért, a félidőben 59-44 állt a táblán.

Edwards fordulás után ott folytatta, ahol előzőleg abbahagyta, aztán Keller Ákos volt eredményes, időt kért Jakab Máté, a látogatók trénere. Lóránt magabiztos volt, tovább nőtt a differencia, előbb húsz pontra, majd többre. Edwards labdát szerzett, kosárra tört, de nem ő zsákolt, hanem a palánk segítségével a mögötte érkező Shepardnak passzolt, aki nem hibázott. A következő akciót már Edwards fejezte be, látványosan húzta a labdát a gyűrűbe, 73-46. Kovács Ádám és Misek szerzett pontokat, de a vendégek csak kozmetikázni tudtak az eredményen. Farr magabiztos volt kintről, Tóth Péter triplája nem ment be, Keller Iváné igen, aztán Burgess is kétszer betalált távolról, 87-57. Az utolsó tíz percet Molnár és Polyák duplája indította, aztán Pápai is begyötört két labdát, majd a szemfüles Farr lopta el a labdát a körülményes Kucsorától, zsákolással zárta egyéni akcióját, 91-65. Araszolt előre a MAFC, 93-72. A szezon felét fáradásos lábtörés miatt kihagyó Nshimba is pályára lépett, azonnal leszedett egy lepattanót, a meccs vége előtt egy perccel a hazaiak átlépték a 100 pontos határt, végül 101-75-re nyertek.

Alba Fehérvár-MAFC 101-75

(35-21, 24-23, 28-15, 14-16)

Alba Regia Sportcentrum, V.: Pálla Z., Szabó G., Vida J.

Alba: Edwards 18/6, Taylor 12/6, Shepard 15, Lóránt 18, Keller Á. 10. Csere: Farr 12/3, Burgess 7/6, Keller I. 7/3, Tóth P. 2, Nshimba. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

MAFC: Smith 7, Lakits 4, Polyák 5/3, Sihota 20/12, Poscic 11/3. Csere: Misek 9, Kovács Á. 10, Pápai 4, Kucsora 3/3, Siklós, Bordács, Molnár M. 2. Vezetőedző:
Jakab Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!