Sport

2015.08.02. 18:27

Magabiztos győzelem - Nem okozott gondot a Komárom-Esztergom megyei együttes Videoton FC II-nek

Székesfehérvár – Az NB III-as labdarúgó bajnokság 1. fordulójának, Nyugati–csoport mérkőzésén a Videoton második csapata a Dorog együttesét fogadta vasárnap délután.

Krebsz András

Videoton FC II – Dorogi FC 3-0 (1-0).

Sóstói Stadion, 150 néző, vezette: Molnár Attila.

Videoton II: Gábor – Baksa, Gulyás, Bognár, Király – Kiprich – Sejben(Büki 81.), Ács, Koltai(Vallejos 86.), Géresi – Paudits. Vezetőedző: Disztl László.

Dorog: Grósz – Földes, Koronczai(Füredi 27.), Berkó, Fekecs – Nagy R.(Balogh 64.), Mészáros, Nagyházi, Bojtor(Szedlár 46.) – Máruska, Vígh. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Augusztus első hétvégéjén útjára indult a labda a harmadosztályban is, a fehérvári fiatalok az új szezont az előző évektől eltérően a Nyugati-csoportban kezdték meg. A mérkőzést az ezúttal kék mezben játszó hazaiak léptek fel aktívabban, aminek hamar meg is lett a gyümölcse, Bognár Bence a 9. percben gyönyörű szabadrúgás góllal avatta fel Grósz Gergelyt, 1-0! Sorra alakította ki helyzeteit a székesfehérvári alakulat: előbb Géresi lőtt centikkel a jobb kapufa mellé, majd Ács ziccerét védte bravúrral a dorogi hálóőr. Sejben jobb lábas tekerése éppen csak célt tévesztett, nem sokkal a félidő előtt pedig Paudits emelése ment fölé – utóbbinál többen már gólt kiáltottak.


Géresi Krisztián (kékben) jól játszott, és gólt is szerzet tFotó: Koppán Viktor

Fordulás után elaludtak a hazaiak, a szünetben beállt Szedlár szemfüles labdával indította Máruskát, a dorogi támadó jobb külsővel passzolta volna el a játékszert Gábor Péter mellett, ám a jó ütemben kimozduló kapusban elakadt a lövés. Itt el is lőtte a puskaport a Komárom-Esztergom megyei gárda, a 49. percben aztán gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa: Földes buktatta a vendégek tizenhatosán belül Paudits Patrikot, a megítélt büntetőt Géresi Krisztián magabiztosan értékesítette, 2-0! Nem sokkal később szép kényszerítő után Koltai is beköszönhetett volna a vendégek kapusának, ám a helyezett lövést Grósz szögletre ütötte. A 63. minutumban már a portás is tehetetlenek bizonyult, tovább nőtt a különbség. Szöglethez jutottak a fehérváriak, Kiprich fejesét még védeni tudta a dorogi hálóőr, a kipattanót azonban Paudits Patrik állítgatás nélkül a rövid sarokba helyezte, 3-0! Ezt követően biztos előnyük tudatában kissé kiengedtek Disztl László tanítványai, ám két nagy helyzet így is maradt a végére: Paudits a kapu torkából nem tudott betalálni, Kiprich fejese pedig a kapufán csattant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!