Sport

2013.01.05. 09:45

Linzben kellene folytatni a jó játékot

Székesfehérvár – Meglehet, a pesszimizmusra hajlamosak már temették a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozóinak az esélyeit azt tekintve, hogy az alapszakasz végén a legjobb 6 csapat közé kerülnek.

Silye Sándor

Tekintettel a kiegyensúlyozott bajnokságra, a tabella tömörségére, bizony előfordulhat, hogy nem léphetnek az ígéret földjére. Az mindenképpen biztató, hogy a fehérváriak iskolajátékkal verték péntek este Salzburg tartomány központjának legénységét.

- Elsősorban köszönetet szeretnék mondani a játékosaimnak azért, mert kifogástalanul felkészültek a mai mérkőzésre. Mindenki odatette magát a nehéz ellenfél ellen, jól korcsolyáztak a jégre kerülő sorok tagjai, betartották a taktikai utasításokat is. Azt gondolom senki nem tartja túlzásnak a látottak alapján, ha azt mondom, teljesen megérdemelten győztünk. Ugyanakkor nem szeretném túlértékelni a mai összecsapást, hiszen még nagyon nehéz meccsek várnak ránk az alapszakaszban. Most mindjárt vasárnap Linzben. Ha úgy játszunk mint tettük ezt a Salzburg ellen, akkor idegenben is minden lehetséges lesz - mondta a meccs végén Jan Neliba, a Sapa Fehérvár AV19 szakvezetője.

- A zseniális védekezés volt a siker alapja. Mit gondol erről?

- A jó védekezés szerepet játszott a sikerben, de a védekezés és a támadás egyensúlyban volt ma. Szeretnénk folytatni ezt a játékot, ezt a mentalitást megismételni az alapszakasz hátralévő hat meccsén.

Sille Tamás védőként vajon miként látta belülről a csatát?

- Egyetértek az edzővel abban, hogy nagyon jól korcsolyázott a csapat. emiatt aztán nem nagyon tudott lövőhelyzetbe kerülni az ellenfél. Többet birtokoltunk a korongot, mi irányítottuk a meccset, és ez döntött a javunkra. Akaratban is felülmúltuk őket, reméljük kiláboltunk a gödörből – vélte a szokásosan tanári módon játszó rutinos védő.

Vasárnap 17.30-kor következhet a Linz elleni csata. A fehérváriak szempontjából nem jól alakultak a pénteki eredmények (Vienna-Innsbruck 6-0, Ljubljana-Villach 5-4, Linz-Dornbirn 3-0, Zagreb-Klagenfurt 1-2, Graz-Znojmo 1-2), így nagyon szoros a középmezőny, az 5. Linz és a 8. Sapa Fehérvár között mindössze 2 pont a különbség. Minden meccs duplán ér hát. Így a mai is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!