Lila ködön át, fénybe

2019.04.12. 18:48

Lerázhatja magáról a Vidi a bronzra törő üldözőjét

Már nem is meglepő, hogy rangadó rangadót követ a MOL Vidi FC életében. A bajnoki címért továbbra is áhítozó fehérváriak a harmadik helyen álló Újpest FC-t fogadják az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Ferencz Balázs

Juhász Roland (23) idén már betalált az Újpest kapujába, akkor győztes gólt szerzett…

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Azonos mutatót produkált utóbbi három összecsapásán a MOL Vidi FC és az Újpest FC. Mindkét gárda 9 pontot szerzett három bajnokija alatt, a fehérváriak a Honvédot, a Debrecent és a Mezőkövesdet verték, míg az Újpest a Kövesdet, a Paksot és a Kisvárdát győzte le, vagyis a lilák mámora – hogy a harmadik helyre léptek fel – könnyebb út porából lopott boldogság. De nem lehet alábecsülni az Újpestet, már csak azért sem, mert a MOL Aréna Sóstó novemberi avatóján ugyan 1-0-s vereséget szenvedett a Viditől, Budapesten 2-0-s diadalt aratott Marko Nikolics alakulata felett. S az Újpest az az együttes, amely acélosabban kezd futballozni a fehérváriak ellen, az utóbbi két év öt összecsapása alatt a már említett egy győzelem mellett két döntetlent értek a piros-kékekkel szemben.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Maximális teljesítményt kell nyújtanunk, hogy legyőzhessük az Újpestet, mert jó csapat aktuális ellenfelünk. Jó focit játszanak, és jó formában futballoznak. Tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy legyőzzük őket – jelentette ki a Vidi honlapján Stopira, a fehérváriak védője. – A jelenlegi jó formánk titka a koncentráció, a jó csapatszellem, s az, hogy minden meccset úgy kezelünk, mintha egy bajnoki döntő lenne. Ez lebeg a szemünk előtt, s ennek így is kell maradnia a szezon végéig. Meg kell nyernünk minden meccset, de lépésről lépésre kell haladnunk. De most úgy érzem, az Újpest ellen nagyon fontos lenne megszereznünk a három pontot. Izgatottan várjuk a bajnokság hajráját, minden mérkőzésen a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Fontos, hogy továbbra is bírjuk fizikálisan a párharcokat, hiszen látható: legutóbb is az utolsó percben tudtunk nyerni. Ez a kulcs a szereplésünkben, ez a mentalitás hajt minket, és sokat segíthet, ha a lelátóról is megkapjuk a biztatást.

Juhász Roland (23) idén már betalált az Újpest kapujába, akkor győztes gólt szerzett… Fotó: Nagy Norbert

Az örökmérleg 107 közös randevút regisztrál, 45 alkalommal a fehérváriak nyertek, 23 döntetlen mellett pedig 39 Újpest-siker született. 2009 óta nyomasztó a Vidi fölénye, 24 élvonalbeli bajnokiból 17 Vidi-győzelemmel, 4 döntetlennel és 3 Újpest-diadallal zárult. A két gárda közös történelme háromgólos meccsátlagot hozott, vagyis borítékolható, hogy nem lesz unalmas a szombaton 19.30 órakor kezdődő derbi, melyen lila ködön kell utat vágniuk a hazaiaknak a bajnoki cím aranyló fénye felé.

A KERENGŐN IS ZAJLIK AZ ÉLET

Szombaton este is nyitva lesz a VidiShop, és meccs előtt a Vidi Múzeum, de a „C” és a „D” lelátó alatti kerengőn mindenki bizonyíthatja tehetségét, hiszen a reflexfalnál a Vidi kapusaiéhoz hasonló reakcióidőre lesz szükségük a drukkereknek, a „speedgunnál” pedig kiderül, ki milyen sebességgel tudja meglőni a labdát! A Fotófalnál egy gólörömbe csempészik a szurkolókat, a gyereksaroknál pedig arcfestés, Vidi-kifestő és Stopli várja a legkisebbeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában