Sport

2017.01.06. 21:00

Lépéselőnyben a Fehérvári Titánok

Budapest - A rájátszás szempontjából kiemelten fontos meccset vívtak a Titánok a Ferencváros ellen a jégkorong Mol Ligában.

Szupkai Gábor

Ferencvárosi TC-Fehérvári Titánok

3-4 (2-1, 1-1, 0-2)

ESMTK Jégcsarnok, 350 néző, Vezette: Halassy, Babic (Kis-Király, Kókai)

Fehérvári Titánok: Scola (Lemay) - Takács, Krogh (1), Pillók (1), Just (1), Shupe 1 - Korbuly, Láday (1), Kocsis (1), Vizi, Vincze P. 1 - Arany, Imre, Varga B., Hamvai 1, Mazzag - Reiter A., Balogh B., Erdei (1), Kiss P. Tóth R. 1. Vezetőedző: Kóger István

Két, 31 meccsből egyaránt 35 pontot szerzett csapat csapott össze péntek este Pesterzsébeten. Viszont a pontegyenlőség ellenére a Titánok a rájátszást érő nyolcadik, míg a Ferencváros a kilencedik, kieső helyen áll.

Akárcsak a meccs, Erdei Zoltán (fehérben) és Michael Schwindt párharca is kiegyenlített volt
Fotó: Kricskovics Antal

Rögtön az elején ez a sorrend megcserélődött, miután a Titánok három perc után máris hátrányba kerültek, Michael Schwindt talált Scola kapujába, 1-0.

A gól mindkét csapatot megzavarta, rengeteg korongeladás és az ezekből indított kontrák jellemezték ezeket a perceket. Egy ilyen után a kapuban a sérült Sevelát helyettesítő Soós László apró bizonytalanságát használta ki Tóth Renátó, 1-1.

Nem sokáig maradt döntetlen az állás, kevesebb mint másfél perc után Jabornik lövésébe Rafaj ért bele a kapu előtt, ami Scola lábai között jutott át a gólvonalon, 2-1.

A harmad vége előtt vendéghelyzet után csilingelt a kapuvas, de az egyenlítésre a középső húsz percben került csak sor, Preston Shupe révén, 2-2.

De a hazaiak újra visszavették a vezetést, Szappanos ugrott ki a védők között, és Scola válla felett a kapu tetejébe vágta a korongot, 3-2.

A második játékrész is Titánok vassal zárult, a Soósról felpattanó korong csattant a kapu keretén.

A záró húsz percben ismét utolérte a Fehérvár a hazaiakat, Hamvai Szilárd csapott le a korongra, és rontotta tovább Soós mutatóját, 3-3.

A ferencvárosiak lest reklamáltak a játékvezetőnél, talán nem minden alap nélkül. A Titánokat ez nem zavarta, a mérkőzésen először a vezetést is megszerezték, Vincze Péter keserítette a hazai drukkereket, 3-4.

Ez maradt a végeredmény, a szezonban negyedszer is a Fehérvár nyert a Fradi ellen, de először a rendes játékidőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!