Sport

2016.07.19. 16:45

Lengyelek ellen - Az Alba Fehérvár a Gdyniával játszik

Bécs - Kisorsolták az EHF-kupa első és második selejtezőjének párosítását. Az Alba FKC a lengyel Vistal Gdynia ellen kezd az első körben.

Horog László

A fehérvári női kézilabdázók új néven, Alba Fehérvár KC néven adták le nevezésüket az új, nemzetközi sorozatra. A hölgykoszorú az előzetes tervek szerint október közepén kezdte volna szereplését az EHF-kupában - az új sorozat az EHF és KEK összeolvadásából jön létre -, de a nemzetközi szövetség úgy döntött, a Fehérvár továbbra is kiemeltként, de egy hónappal korábban, szeptember közepén kezdi szereplését. Deli Rita együttese a lengyel Vistal Gdynia ellen itthon kezd az első körben, az Érd az Issy-Brühl, a DVSC pedig a Nantes-Alavarium győztesével játszik a másodikban. A székesfehérváriak hazai pályán kezdenek szeptember 11-én vagy 12-én, a lengyelországi visszavágóra 17-én vagy 18-án kerül sor.

A képen Deli Rita vezetőedző, Mayer Szabina és Májer Krisztina
Fotó: A szerző

Amennyiben sikerül a továbbjutás - ezt szívből remélik a koronázóvárosiak -, október 15-én vagy 16-án idegenben lépnek pályára a román HCM Roman együttesével. A visszavágóra egy héttel később kerülne sor.

Az FKC játékosai hétfőtől már edzőtáboroznak, gyűjtik az erőt az őszi feladatokra. A csapat első edzőmeccsét július 29-én, pénteken 18 órakor vívja a Köfém-csarnokban, a norvég B-válogatottal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!