Sport

2017.08.20. 15:50

Legyűrték az MTK-t az Alba Fehérvár KC

SZÉKESFEHÉRVÁR A hétvégén az MTK Budapest női együttesét fogadta az Alba Fehérvár KC, a házigazda lányok 31-29-re verték a szintén élvonalbeli, fővárosi kék-fehéreket.

Horog László

Mivel a bajnoki rajt még odébb van - szeptember második hétvégéjén -, ezúttal sem az eredmény volt a fontos, de természetesen mindkét fél bízott a győzelemben. Az első félidő elején a fővárosiak vezettek, aztán a hazaiak átvették az irányítást, 19-18-as félidő után, végig vezetve sikerült nyerniük, 31-29-re. Kisebb sérülés miatt a francia Claudine Mendy nem vállalta a játékot, a többiek szerephez jutottak, Deli Rita vezetőedző igyekezett mindenkinek lehetőséget adni a bizonyításra.

Gjorgjijevska jól játszott, főleg az első félidőben Fotó: Horog László

- Az első félidőben mutatott védekezésünkkel nem voltam elégedett, nem voltunk elég feszesek és kemények, a bajnoki meccseken ennél több kell. A második játékrészben feljavultunk, a támadójátékunk is jobb lett. Ezzel sem vagyok tökéletesen elégedett, de láttam bíztató jeleket. A páros és hármas játékkapcsolataink egyre jobban működnek, tetszett az a ritmus, amit diktáltunk a szünet után. Mendy nem játszott, ezért azok is több lehetőséghez jutottak, akik kevesebbet játszanak, ha francia átlövőnk egészséges. Igyekeztem végig forgatni az együttest, kaptam visszajelzéseket, hogy támadásban és védekezésben milyen megoldásokat érdemes majd alkalmaznunk. Bár ez csak edzőmeccs volt, a győzelem természetesen fontos volt, erőt ad a további folytatáshoz - mondta Deli Rita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!