vb-selejtező

2018.02.26. 21:54

Legyőzték a lengyeleket a kosaras fiúk

A válogatott 64-57-re nyert a lengyelek ellen Szombathelyen hétfőn a világbajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában.

Szombathely, 2018. február 26. Váradi Benedek (k) a magyar válogatott tagja, valamint a lengyel Lukasz Koszarek (b) a férfi kosárlabda világbajnoki selejtezõsorozat C csoportjában játszott Magyarország - Lengyelország mérkõzésen a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2018. február 26-án. MTI Fotó: Varga György

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 64-57-re legyőzte a lengyeleket Szombathelyen hétfőn a világbajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A tavalyi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar válogatott a világbajnoki selejtező nyitányán, novemberben 70-60-as vereséget szenvedett Lengyelországban, majd Debrecenben 84-76-ra nyert Koszovó ellen, pénteken pedig 80-75-re kikapott Litvániában.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese már szombaton birtokba vette az Arena Savariát, melyben utolsó válogatott meccsére készült a körmendi Ferencz Csaba és a hazai közönség előtt elbúcsúzó Tóth Norbert. A mérkőzés előtt mindkettejüket ünnepélyesen köszöntötte Bodnár Péter, a szövetség főtitkára.

A közel teltháznyi közönségnek csaknem öt percet kellett várnia az első magyar kosárra, amely 0-7-nél érkezett a honosított Govens Darrin jóvoltából. A küzdelmes, nem túl színvonalas nyitónegyedben Eiligsfeld János zsákolását követően 9-9 állt az eredményjelzőn, majd a folytatásban Perl Zoltán remek betöréseinek tapsolhattak a szurkolók. A házigazdák 8-0-s rohama miatt Mike Taylor lengyel kapitány 20-14-nél időt kért, melynek folyományaként együttese kiegyenlített (20-20). A nagyszünetben Eilingsfeld dudaszós triplájával 32-32 volt az állás.

Térfélcsere után Perl vette vállaira a csapatot, amely kiváló támadójátékkal 11 ponttal elhúzott (53-42). Ebben a játékrészben a magyarok kétszer annyi pontot szereztek, mint ellenfelük. Az utolsó szakasz 56-44-ről indult, az ellenfél sok kihagyott helyzet ellenére hat pontra visszajött, de a Szolnokkal friss Magyar Kupa-győztes Vojvoda Dávid fontos hármast dobott (64-55). A hátralévő időben a válogatott már kézben tartotta a meccset, és végül megszerezte második sikerét a selejtezőben.

A magyar csapat június 28-án Koszovóban folytatja szereplését, a csoportból az első három helyezett jut tovább a kvalifikáció következő körébe. Ott a B jelű, horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerül össze, s a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019-es kínai világbajnokságra.

                                                 Eredmény, C csoport, 4. forduló:

Magyarország-Lengyelország 64-57 (12-14, 20-18, 24-12, 8-13)

A magyar pontszerzők: Perl 16, Govens 15, Vojvoda 11, Eilingsfeld 7, Allen 5, Váradi 3, Ferencz 3, Keller 2, Tóth 2

Borítókép: MTI Fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!