Sportvilág

2011.12.06. 16:49

Ledobta a ló Szabó Zsófit, Pataky tört-zúzott a pályán

Vasárnap este ért véget az immáron jubileumi évéhez érkező V. OTP Lovas Világkupa a Papp László Budapest Sportarénában. A háromnapos, színes programokat felvonultató eseményen idén is számos híresség mérkőzött meg. A lovasok Ride and drive versenyén Szabó Zsófit, a Jóban Rosszban színésznőjét vastapssal jutalmazta a közönség, amiért esése után hősiesen folytatta a versenyt.

feol.hu

A fogathajtók futamán Mészöly Géza, az egykori válogatott labdarúgó volt a legjobb, aki a hibátlan kört teljesítő Rékasi Károlyt utasította maga mögé.

650 tonna homok, összesen 21 nemzet közel 200 lovasa, 300 ló, huszonötezer néző, a híres francia kaszkadőr és lóidomár, Lorenzo és számos hazai híresség Így jellemezhetjük az idén ötödik alkalommal megrendezett, hatalmas sikerrel záruló 3 napos Lovas Világkupát. Az esemény főszervezői, a Lázár fivérek idén is számos exkluzív programmal készültek a lókedvelő publikum számára, amelyeknek egyik népszerű programja volt a hazai médiaszemélyiségeket és sportolókat felvonultató  díjugrató - és fogathajtó verseny, valamint a Ló-erőpróba sorverseny, ahol a hírességek gyerekekkel együtt álltak rajthoz.

Az első megmérettetésen hét küzdött egymással. A versenyzőknek egy bonyolult pályarendszeren, különféle ügyességi feladatok sorozatát megtéve kellett időre teljesíteniük a távot. A sort Sasvári Sándor nyitotta, majd Szabó Zsófi futott neki az erőpróbának. A Jóban Rosszban sorozat sztárját a  Reneszánsz nevű  iskolaló először ledobta, de Zsófi férfiakat meghazudtoló bátorsággal visszaült rá, és folytatta a versenyt. A közönség hangos tapssal jutalmazta a gyakorlott lovas lány hősies viselkedését.

Szabó Zsófi mosolyogva mesélt élményeiről és elemezte a történteket.

„Először a saját lovammal ugrattam, amivel nem is volt semmi gond. Majd a show egyik elemeként, egy másik lovat kellet megülnöm szőrén. Nyírva volt a ló, ráadásul a nadrágom is csúszott, így nem tudtam fönt maradni Reneszánszon. Nem beszélve arról, hogy a dübörgő zene is zavarta az állatot” – mondta a színésznő, aki viszont díjugró teljesítményéről elégedetten számolt be.

„A futam előtt megbeszéltük Sasvári Sándorral, hogy megemeltetjük az akadályokat 20 cm-rel, ezzel is fokozva a köztünk lévő harcot. Mivel mindketten gyakorlott versenyzők vagyunk, így találtuk korrektnek a versenyt a többi indulóval szemben” – árulta el Zsófi, aki azért hozzátette, a szíve mélyén ő egy igazi lovas lány.

A versenyszámot a több világsztár dublőreként foglalkoztatott, ifj. Juhász László nyerte, aki pazar könnyedséggel és hihetetlen sebességgel teljesítette a feladatokat. A második az egykori öttusázó Sárfalvi Péter lett, majd Sasvári Sándor lépett föl a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A vasárnapi zárónapon rendezték a hírességek fogathajtó versenyét, az Adrenalin kupát. A futamot Mészöly Géza egykori válogatott futballista nyerte Lázár Zoltán „segédhajtó” közreműködésével. A második helyet Rékasi Károly szerezte meg, a harmadik pedig Bebe lett, aki most vett részt élete első fogathajtó versenyén. Pataky a korábbi évekhez hasonlóan, idén is indult fogathajtásban, és olyannyira átélte a verseny izgalmait, hogy több akadályt is felborított, mire célba ért.

„Szórakoztatni jöttem, akartam egy nagyot menni, de nem sikerült. A gond az volt, hogy nem kalkuláltam bele, azt a lendületet, amelyet én és a lovak diktáltunk. Túl soknak bizonyult a szenvedély a pályán. De sebaj, lehet, hogy Mészöly Géza győzelmét megjegyzik, viszont az biztos, hogy senki sem feledi, ahogyan én taroltam”- tette hozzá nevetve az énekes.

Az OTP Bank Lovas Világkupa verseny, szórakozás és társadalmi esemény is egyben, mely 2011-ben a tavalyi évekhez hasonlóan 25 ezres nézőközönséget vonzott. Ez a hatalmas szám még inkább megerősítette a szervezőket abban, hogy hazánkban igenis van igény a világszínvonalú lovas programokra, így a Nemzeti Vágtára és a Lovas Világkupára - írja a RedLemon Média.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!